Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Την Κυριακή 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρ...






Την Κυριακή 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 04:00 (σε κινητά και υπολογιστές η διαδικασία είναι αυτόματη).

Σημειώνεται ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.