Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρικό ΥΠΑΜ... «Η Ελλάδα προκαλεί με την ενεργειακή διασύνδεση Πελοποννήσου - Κρήτης... Εμείς κάνουμε νόμιμες έρευνες στο Αιγαίο»

  «Νόμιμες» οι έρευνες του «Τσεσμέ» στο Κεντρικό Αιγαίο , λένε πηγές του υπουργείου Άμυνας στο Anadolu, κατηγορώντας την Αθήνα ότι κλιμακώ...

 





«Νόμιμες» οι έρευνες του «Τσεσμέ» στο Κεντρικό Αιγαίο , λένε πηγές του υπουργείου Άμυνας στο Anadolu, κατηγορώντας την Αθήνα ότι κλιμακώνει την ένταση με τις υποθαλάσσιες εργασίες ενεργειακής διασύνδεσης μεταξύ ...Πελοποννήσου και Κρήτης!

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους στο Αιγαίο η Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας «νόμιμες» τις έρευνες του «Τσεσμέ». Μάλιστα, κατηγορεί την Αθήνα για κλιμάκωση της έντασης!

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, κατηγορούν την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Παράλληλα ,επαναφέρουν τις απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγείου, επαναλαμβάνοντας ότι στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί η χώρα μας, συμπεριλαμβάνει αποστρατιωτικοποιημένα νησιά!

Η Άγκυρα ανακοίνωσε πως «To Tσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο. Οι οποίες είναι νόμιμες, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «μετά τις 25 Ιανουαρίου»- οπότε ολοκληρώθηκε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών - «η Ελλάδα πραγματοποιεί υποθαλάσσιες εργασίες μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ με νέα Navtex στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησε υποθαλάσσιες εργασίες βόρεια της Κρήτης με άγνωστη ημερομηνία λήξης».

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μνημονεύουν και όλες τις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από την ολοκλήρωση του 61ου γύρου των διερευνητικών, μόνον και μόνον για να σημειώσουν ότι σε αυτές, χρησιμοποιήθηκαν τα χωρικά ύδατα νησιών όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, τα Ψαρά, το Καστελόριζο,η Ικαρία, ο Αγιος Ευστρατιος και η Σαμοθράκη, τα οποία είναι αποστρατικοποιημένα, με βάση τις συνθήκες.

Μάλιστα,σε μία προσπάθεια πλήρους αντιστροφής των ρόλων, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν διστάζει να «σμυβουλέψει» την Ελλάδα ότι πρέπει «να αποφύγει τις ενέργειες και την ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να προσπαθήσει στην επίλυση των προβλημάτων με συναντήσεις και ειλικρινή διάλογο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.