Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ... Οι τουρκικές εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία «έπιασαν πάτο»

Το ανεπίσημο μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας εναντίον τουρκικών εμπορευμάτων μείωσε τις εξαγωγές της Τουρκίας στο Βασίλειο σε επίπεδα ρεκόρ...





Το ανεπίσημο μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας εναντίον τουρκικών εμπορευμάτων μείωσε τις εξαγωγές της Τουρκίας στο Βασίλειο σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν κατά 92% τον Ιανουάριο, από 221 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 16 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τουρκική Ένωση Εξαγωγέων (TIM).

Πέρυσι, το Ριάντ ενέτεινε τις προσπάθειές του στοχεύοντας την τουρκική οικονομία μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να δεχθεί δύο χωριστές κατηγορίες εναντίον Σαουδαράβων αξιωματούχων που φέρεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο περιφερειακών δυνάμεων ήταν σε χαμηλά επίπεδα από τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, του οποίου τη δολοφονία, όπως πιστεύει η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών- CIA, διέταξε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Από τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας πιέζει συστηματικά τις τοπικές επιχειρήσεις να μην έχουν εμπορικές σχέσεις με τουρκικές εταιρείες και να βγάλουν τα προϊόντα τους από τα ράφια τους.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σταθερή επιβράδυνση των τουρκικών εξαγωγών από τότε. Ως αποτέλεσμα, οι ετήσιες εξαγωγές της Τουρκίας στη Σαουδική Αραβία να μειωθούν στο 24% το 2020, από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία έχει απαγορεύσει, επίσης, την παρουσίαση τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, χαρακτηρίζοντας τες ως μέσο προπαγάνδας του ‘οθωμανισμού’.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.