Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Έτσι θα εορτασθεί Κυριακή της Ορθοδοξίας

   Η Συνοδική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την φετινή Κυριακή της Ορθοδοίας (21 Μαρτίου) στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπο...

  



Η Συνοδική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την φετινή Κυριακή της Ορθοδοίας (21 Μαρτίου) στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά την ολοκλήρωση της διήμερης διαδικτυακής συνεδρίασής της.

Στη Θεία Λειτουργία θα συλλειτουργήσουν μόνον οι συνοδικοί μητροπολίτες της Περιφέρειας Αττικής: Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, δύο ιερείς και δύο διάκονοι. Ομιλητής θα είναι ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.

Επιπρόσθετα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με τις Συνοδικές Επιτροπές, αποσπάσεις κληρικών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ειδικότερα, ενέκρινε της προτάσεις της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου επί του εορτασμού της εβδομάδος των Ιερατικών Κλήσεων.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος για την πραγματοποίηση της «Β’ Εθνοσυνελεύσεως Νέων» κατά τον μήνα Απρίλιο.


Περαιτέρω, η ΔΙΣ ενημερώθηκε για την κατασκευή του μνημείου επί τη ευκαιρία της επετείου των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και για τη Διαδικτυακή Επιστημονική Διημερίδα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ υπό τον τίτλο: «Πίστη, ελπίδα και όραμα στον καιρό της πανδημίας», με ομιλητή τον μητροπολίτη Αθηναγόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.