Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φοβερές εξελίξεις στη Λιβύη: Ο πρώην πρεσβευτής της χώρας στην Ελλάδα ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος...!!!

Πρόεδρος του τριμελούς μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης αναδείχτηκε ο Μοχάμεντ Μένφι, στη διάρκεια του ενδολυβικού διαλόγου υπό...





Πρόεδρος του τριμελούς μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης αναδείχτηκε ο Μοχάμεντ Μένφι, στη διάρκεια του ενδολυβικού διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο πρώην διπλωμάτης από τη Βεγγάζη ήταν επί χρόνια πρεσβευτής της Λιβύης στην Ελλάδα (στη φωτ. στα σκαλοπάτια του ΥΠΕΞ). Πρόκειται για τον πρέσβη της Τρίπολης στην Αθήνα, που τον Δεκέμβριο του 2019 είχε απελαθεί, λίγο μετά τη σύναψη του παρανόμου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο ανήρτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η εκλογή της κυβέρνησης, που έγινε στη Γενεύη, είναι «σημαντικό βήμα προς την ειρήνη».

«Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία. Όλοι οι φορείς πρέπει να στηρίξουν τη διαδικασία για δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε σε μήνυμά του στο twitter.

ΥΠΕΞ: Αμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα

Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, των μελών του και του πρωθυπουργού της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης που έλαβε χώρα στη Γενεύη σήμερα, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Ο ορισμός του Μεταβατικού Προεδρείου, μέχρι τις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, ευελπιστούμε ότι θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ειρήνευση και στην σταθεροποίηση της Λιβύης και της περιοχής γενικότερα» τονίζεται περαιτέρω.

Επίσης, επισημαίνεται πως η Ελλάδα, ως άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του, με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση της διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα, εκφράζεται η ετοιμότητα της χώρας μας, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, να προσφέρει βοήθεια στη Λιβύη προκειμένου να συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση και στην εμπέδωση της ασφάλειας.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η Ελλάδα τονίζει ότι για την ειρήνευση και σταθεροποίηση της Λιβύης, απαραίτητο κριτήριο είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

Πηγές του ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας αρνητικές αναφορές για τον τρόπο που θα πολιτευτεί ο νέος πρόεδρος της Λιβύης, τόνιζαν πως οι όποιοι σχολιαστές καλό είναι να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα καθώς θα διαψεστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.