Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... Λαθρομετενάστες κατέλαβαν εκκλησία στο κέντρο των Βρυξελλών..

Τις τελευταίες ημέρες, οι μετανάστες κατέλαβαν μια εκκλησία στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας. Οι μετανάστες που δεν έχουν έγγραφα απαιτού...





Τις τελευταίες ημέρες, οι μετανάστες κατέλαβαν μια εκκλησία στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας. Οι μετανάστες που δεν έχουν έγγραφα απαιτούν συνομιλίες με την κυβέρνηση και να τους δοθεί νομικό καθεστώς.

Την Τετάρτη περίπου 150 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με παιδιά, συγκεντρώθηκαν και προχώρησαν στην κατάληψη. Υπνόσακοι και κουβέρτες απλώθηκαν στο πάτωμα της εκκλησίας Beguinage στις κεντρικές Βρυξέλλες. Βρίσκονται εκεί από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Η καθολική εκκλησία έχει θέα στην πλατεία Sainte-Catherine, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές τους. Οι διαμαρτυρίες εξαπλώνονται, με περισσότερες ομάδες μεταναστών χωρίς έγγραφα να σχεδιάζουν να καταλάβουν άλλες εκκλησίες στην πόλη, σύμφωνα με τον Laurence Vanpaeschen, μέλος της βελγικής ΜΚΟ για τα δικαιώματα των προσφύγων, Ciré.

Η εκκλησία Beguinage έχει καταληφθεί από μετανάστες αρκετές φορές τα τελευταία 20 χρόνια. "Ο ιερέας υποστηρίζει πολύ τους μετανάστες", δήλωσε ο Vanpaeschen. "Η τελευταία δράση ήταν μια απεργία πείνας 200 ατόμων χωρίς έγγραφα το 2009".

Αυτή η δράση ακολούθησε μια κίνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει νομικό καθεστώς στους μετανάστες, αλλά από τότε, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα. Σύμφωνα με τον Vanpaeschen, υπάρχει απογοήτευση στους κύκλους των μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Οι μετανάστες που συσσωρεύονται με κουβέρτες στην Εκκλησία Beguinage αυτήν την εβδομάδα δεν είναι εκεί επειδή δεν έχουν άλλο μέρος να πάνε. Επιμένουν ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολιτική, και στόχος τους είναι να κάνουν ισχυρότερη δήλωση από απλώς μια επίδειξη στο δρόμο, εξήγησε ο Vanpaeschen.

"Πολλοί από αυτούς ζουν στο Βέλγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα", είπε. «Θέλουν πρόσβαση σε στέγαση, υγεία και εκπαίδευση. Και θέλουν να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται κάτω από νομικές συνθήκες και όχι στην κατάσταση εκμετάλλευσης στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι λόγω της διοικητικής τους κατάστασης».

Ένας από τους μετανάστες που εμπλέκονται είπε στον ιστότοπο ειδήσεων BX1 των Βρυξελλών: «Θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε, για παράδειγμα σε τομείς όπου υπάρχει έλλειψη εργασίας.».

Ο Vanpaeschen εξήγησε επίσης ότι οι μετανάστες πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι για την υγεία τους αν συνεχίσουν να ζουν σε συνθήκες που προκύπτουν από την παράνομη κατάστασή τους είναι μεγάλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.