Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: «Σοβαροί προβληματισμοί για το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65» – LIVE η ενημέρωση

Δείτε ζωντανή εικόνα από το υπουργείο Υγείας, όπου γίνεται η ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του «αόρατου εχθρού». Ο κορονοϊός και οι νέες εξ...





Δείτε ζωντανή εικόνα από το υπουργείο Υγείας, όπου γίνεται η ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του «αόρατου εχθρού». Ο κορονοϊός και οι νέες εξελίξεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας.

Σήμερα, 01.02.2021, και όπως κάθε Δευτέρα, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 543 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.


Από αυτά, τα 265 κρούσματα -δηλαδή ξανά περισσότερα από τα μισά- εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 39 στη Θεσσαλονίκη 

Για το εμβόλιο ενημερώνουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια στην Ευρώπη.

«Η επιστήμη έκανε άλματα. Παράλληλα, ο ιός φρόντισε να προσαρμοστεί για να επιβιώσει. Το νέο εμβόλιο και οι μεταλλάξεις κυριάρχησαν στην επικαιρότητα, μέσα ένα δυσάρεστο κλίμα αντιθέσεων μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca από την Ένωση.

«Διατυπώθηκαν σοβαροί προβληματισμοί για την χρησιμοποίηση του εμβολίου για άτομα άνω των 65 ετών», είπε αναφορικά με τις ενστάσεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας για το εμβόλιο της AstraZeneca. «Υπάρχει η προοπτική το δείγμα να γίνει μεγάλο, μετά τα αποτελέσματα της μεγάλης μελέτης της εταιρείας στις ΗΠΑ», συνέχισε.
«Να μην υπάρχει πανικός για τις μεταλλάξεις»

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως η προστασία δεν είναι μόνο τα εξουδετερωτικά αντισώματα. «Υπάρχει και το σκέλος της κυτταρικής ανοσίας που δεν προσμετράται» και είπε πως «είναι υπερβολή να λέμε πως είμαστε απροστάτευτοι», τόνισε και συνέχισε: «Δεν πρέπει να δημιουργείται αυτός ο πανικός σε σχέση μεταλλάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.