Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι τινάζουν στον αέρα την Τουρκία: Επιθέσεις σε πόλεις & σε στελέχη του AKP

Ενεργοποιούνται "εν υπνώσει" πυρήνες Κούρδων Νέο κύμα βίας και δολιοφθορών από το ΡΚΚ στην Τουρκία (το οποίο αποκρύπτει το καθετ...

Ενεργοποιούνται "εν υπνώσει" πυρήνες Κούρδων

Νέο κύμα βίας και δολιοφθορών από το ΡΚΚ στην Τουρκία (το οποίο αποκρύπτει το καθετώς) φέρνει σε απόγνωση την Άγκυρα μετά την ήττα στο όρος Γκάρε, ενώ οι Κούρδοι ετοιμάζονται για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις αστικού πολέμου αυτήν την φορά.   

Η σχετική ανακοίνωση της κουρδικής οργάνωσης “Τα παιδιά της φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις κατά στόχων στο Ουσάκ, στην Προύσα και την Άγκυρα, δημιουργώντας κλίμα τρόμου στις τουρκικές αρχές.


Σε γραπτή δήλωση, η κουρδική οργάνωση ανακοίνωσε ότι έβαλε φωτιά σε βιοτεχνία αξιωματούχου του AKP στο Ουσάκ στις 21 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα κάηκε εμπορικό κέντρο στην Προύσα, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου κάηκαν οχήματα που ανήκαν σε μεγαλοστελέχη του AKP στην Άγκυρα.



 

Οι Κούρδοι του ΡΚΚ δηλώνουν ότι το 2021 θα είναι για αυτούς έτος νίκης σε σχέση με το κουρδικό ζήτημα, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα στρατολογήσουν χιλιάδες νέα μέλη για τον σκοπό αυτόν.

Το Συμβούλιο του HPG σε γραπτή ανακοίνωση αφού ανέφερε ότι διοργάνωσε το ετήσιο συνέδριό του τόνισε τα εξής: «το συνέδριό μας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 40 μελών που εκπροσωπούν όλους τους τομείς σε μια εποχή που ο αγώνας μας περνάει από ένα ιστορικό στάδιο.


Η συνάντηση έκανε μια ολοκληρωμένη πολιτική και στρατιωτική ανάλυση του 2020, αξιολόγησε την τρέχουσα κατάσταση του ανταρτικού του Κουρδιστάν και έκρινε ότι το 2021 θα  είναι το έτος της νίκης για τον λαό μας. Η συνάντηση ανέλυσε επίσης τις προοπτικές για να εξασφαλίσει την επίτευξη του στόχου και καθόρισε τις τακτικές για αυτήν την περίοδο και τα σχέδια για το 2021. 


Η τουρκική αποικιοκρατία, η οποία βιώνει μια από τις πιο αδύναμες περιόδους της ιστορίας της μπροστά στον αγώνα μας, ακολουθεί μια καταπιεστική και επιθετική πολιτική εναντίον όλων των προοδευτικών τμημάτων της κοινωνίας, προκειμένου να σωθεί από το αδιέξοδο.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να ξεπεράσουν την στρατιωτική τους ανεπάρκεια με εργαλεία προηγμένης τεχνολογίας. Η συμμαχία AKP-MHP-Ergenekon δεν μπόρεσε να επιτύχει το αποτέλεσμα που ήθελε και έτσι προχωρά σε ειδικές πολεμικές πολιτικές για να παραπλανήσει τον τουρκικό λαό και τους οπαδούς της αποκρύβοντας γεγονότα. 


Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συναχθεί το συμπέρασμα ότι αυτή η τουρκική φασιστική συμμαχία που έκανε τον λαό μας να υποφέρει, σύντομα θα πεταχθεί στον κάδο της ιστορίας.


Αποφασίστηκε για όλους αυτούς του λόγους η στρατολόγηση νέων ανταρτών μας, ενώ έχουμε και το πρόβλημα συμμετοχής των νέων που θέλουν να συμμετάσχουν στις τάξεις των δυνάμεων μας.

Διαπιστώσαμε ότι ένας σημαντικός αριθμός νέων δεν μπορούσε να φτάσει στις τάξεις μας παρά την επιθυμία τους να ενταχθούν στο αντάρτικο. Καλούμε τους νέους του Κουρδιστάν να ενεργήσουν με πιο οργανωμένο τρόπο προκειμένου να φτάσουν στις τάξεις των ανταρτών μας», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων, την οποία υπογράφει ο Μουράτ Καραγιλάν. 


Οι Κούρδοι μετά την επίθεση στο Γκάρε εισέρχονται σε νέο στάδιο αντίδρασης όχι μόνο σε ορεινές περιοχές, αλλά πιθανότατα μαζί με την στρατολόγηση χιλιάδες νέων μελών θα επιδιώξουν κάτι πιο εντυπωσιακό και πιο σοβαρό.


Πρόκειται για σχέδιο επιθέσεων σε τουρκικές κωμοπόλεις και πόλεις με ένα είδος αστικού πολέμου σε επιλεγμένους στόχους όπως εργοστάσια, αστυνομικούς σταθμούς, κα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ένοπλες Συρράξεις 22.02.2021 - 19:09172

Άγκυρα προς Ουάσιγνκτον: ''Θα σκοτώσουμε στρατιώτες των ΗΠΑ στη Συρία!''

Στόχος τους θα είναι η πρόκληση εντυπώσεων με θεαματικές επιθέσεις που θα ταράξουν συθέμελα το τουρκικό καθεστώς, το οποίο και αυτοί θεωρούν ότι θα αντικατασταθεί πιθανότατα από την δύση, παρά τις πρόσφατες φιλικές δηλώσεις του Ερντογάν προς τις ΗΠΑ.     


Οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ένα πρόπλασμα ενός Κουρδικού κράτους σε μια τεράστια περιοχή εντός του 2021 και το δηλώνουν ξεκάθαρα με απαρχή την Συρία.



 

Επισημαίνουμε δε επίσης ότι, η πολιτική ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι ασταθής τόσο στο Ιράκ όσο και τη Συρία, ενώ δεν τίθεται ζήτημα ικανοποίησης των αιτημάτων των Κούρδων ή ακόμη και να τους δοθούν τα ελάχιστα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα σε αυτές τις χώρες. 


Για αυτό τα πράγματα οδηγούνται προς το χειρότερο, αλλά οι Κούρδοι δείχνουν αποφασισμένοι πλέον να πολεμήσουν την ύστατη μάχη για την ύπαρξή τους. Ο αγώνας για την επιβίωσή τους συνεχίζεται και απέχει  μόνοι λίγα χιλιόμετρα μακριά από το τέλος του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.