Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση για δέκατη μέρα η 9χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ

Η 9χρονη νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά από ένα μπακλαβαδάκι που την κέρασε συμμαθήτρί...




Η 9χρονη νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά από ένα μπακλαβαδάκι που την κέρασε συμμαθήτρία της στο σχολείο

Κρίσιμη για δέκατη ημέρα εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας της 9χρονης μαθήτριας από το Βελεστίνο, όπου την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ όταν συμμαθήτρια της την κέρασε ένα γλυκό (μπακλαβαδάκι) για την ονομαστική της εορτή.

Η 9χρονη όλες αυτές τις ημέρες νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς ν αναφέρουν πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά από την αρχική κλινική της εικόνα.


Όπως αναφέρει  ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Αντωνάκης η μαθήτρια είναι ένα βαρύ περιστατικό και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος:

«Η κατάσταση της εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη, ωστόσο είναι σταθερή. Όλες αυτές τις ημέρες είναι διασωληνωμένη σε καταστολή με μηχανικό αερισμό, ενώ της χορηγείται πλήρη φαρμακευτική αγωγή. Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό. Το παιδί στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά είχε πάθει τρεις ανακοπές, ταλαιπωρήθηκε και στην διαδρομή μέχρι το νοσοκομείο μας, δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Οι γιατροί κάνουν αγώνα για την καλύτερη εξέλιξη».

Σε πρόσφατες δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η γιαγιά της 9χρονης είχε αναφερθεί στο ιστορικό των αλλεργιών που αντιμετώπιζε η μικρή:

«Μπακλαβαδάκι έτρωγε, δεν την πείραζε ποτέ αλλά τώρα το τελευταίο καιρό την πείραζε το μπακλαβαδάκι και δεν το έτρωγε όλο».

Όλα συνέβησαν την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου όπου φοιτά η 9χρονη, όταν την ώρα που κατανάλωσε το γλύκισμα ο οργανισμός της αντέδρασε. Η μαθήτρια ένιωσε αδιαθεσία, ενώ αμέσως από την διεύθυνση του σχολείου εκλήθη ασθενοφόρο, όπου την μετέφερε με αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο του Βόλου. Εκεί οι γιατροί βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης της προσπάθησαν μετά από σκληρή μάχη, καθώς το νεαρό κορίτσι έπαθε τουλάχιστον τρεις ανακοπές, να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της, ώστε μπορέσει να γίνει η διακομιδή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.