Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021 με καθυστέρηση... Πότε θα γίνουν προσλήψεις

Μεγάλη καθυστέρηση από το υπουργείο εθνικής άμυνας που φαίνεται ότι δεν ήταν έτοιμο - Πότε θα γίνουν προσλήψεις Παρά το γεγονός ότι οι προσ...





Μεγάλη καθυστέρηση από το υπουργείο εθνικής άμυνας που φαίνεται ότι δεν ήταν έτοιμο - Πότε θα γίνουν προσλήψεις

Παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις ΕΠΟΠ περιλαμβάνονταν στο «πακέτο» των εξαγγελιών του πρωθυπουργού τον περασμένο Σεπτέμβριο, φαίνεται ότι το υπουργέιο Εθνικής Άμυνας δεν ήταν έτοιμο να τις υλοποιήσει.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έτρεχαν στο τέλος του Δεκεμβρίου να περάσουν τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το όριο ηλικίας των ΟΒΑ, με σκοπό να εκδοθούν οι προκηρύξεις μέσα στον Ιανουάριο και να έχουμε φθάσει μέσα Φεβρουαρίου και να μην έχει εκδοθεί καμία προκήρυξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη βρίσκεται ακόμα για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς δεν υπήρξε έγκαιρα κάποια προεργασία ώστε να μπορέσουν να προσλάβουν άμεσα το προσωπιό που θα απαιτηθεί.Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021 με καθυστέρηση Πότε θα γίνουν προσλήψεις

Μόνη ελπίδα για τις μονάδες που ασφυκτιούν από την έλλειψη προσωπικού είναι η στελέχωση με στρατιώτες από την αύξηση της θητείας που έχει εξαγγελθεί θα ισχύει κατά πάσα πιθανότητα από τον ερχόμενο Μάιο.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπουν οι πρώτοι ΕΠΟΠ για εκπαίδευση. Πλην όμως το εγχείρημα έχει βυθιστεί στην απεραντοσύνη της γραφειοκρατείας και οι πιο αισιόδοξοι υπολογίζουν ότι οι προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021 δεν πρόκειται να γίνουν πριν το καλοκαίρι. Μάλιστα κάποιοι λογαριάζουν ότι εάν καταφέρουν να βγει μέσα στον Φεβρουάριο η προκήρυξη, τότε οι πρώτοι ΕΠΟΠ θα μπαίνουν για εκπαίδευση τέλος Ιουνίου με Ιούλιο.

Χάθηκε δηλαδή πολύτιμος χρόνος και η ευκαιρία για στελέχωση μονάδων. Για το 2021 έχουν εξαγγελθεί 1600 προσλήψεις ΕΠΟΠ:

1.000 ΕΠ.ΟΠ. στον Στρατό Ξηράς,
280 ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία,
20 ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα και
300 ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.