Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι εμείς της δίνουμε ανάσες... To «ξεκόβουν» Ισραηλινά ΜΜΕ: «Δεν υφίσταται καμία επαναπροσέγγιση με την Τουρκία»

Ο γνωστός ισραηλινός δημοσιογράφος και ειδικός SETH J. FRANTZMAN, στηλιτεύει τα σύνολο των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, τ...





Ο γνωστός ισραηλινός δημοσιογράφος και ειδικός SETH J. FRANTZMAN, στηλιτεύει τα σύνολο των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, τα οποία αναπαρήγαγαν την θεωρία της ιδιότυπης ομηρίας του Τ.Μπάιντεν από το αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ, μιλώντας καθαρά ο ίδιος για αντισημιτική πολιτική της Άγκυρας, η οποία φυσικά δεν εεπιθυμεί καμία επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ .

Προφανώς πρόκειται για ένα ακόμη τουρκικό “αφήγημα” σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, φανατίζοντας τον “πεινασμένο” τουρκικό λαό, για τα όποια δεινά έρθουν το επόμενο διάστημα τα οποία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Πρόκειται για άρθρο στον τουρκικό τύπο, το οποίο ισχυρίζεται ότι “ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι όμηρος «των εβραϊκής ιδιοκτησίας ΜΜΕ και των ισχυρών εβραϊκών λόμπυ στην χώρα», ενώ τονίζεται ότι το «εβραϊκό κεφάλαιο» ελέγχει το αποκαλούμενο «βαθύ αμερικανικό κράτος».

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος τονίζει ότι “αυτή η αντισημιτική συνωμοσία έχει δημιουργηθεί από ακροδεξιούς ισλαμιστές και την Χαμάς, και έχει διαδοθεί παντού, ενώ το ΑΚΡ δημοσιοποιεί συχνά τέτοιες συνωμοσίες με σκοπό να παραμείνει στην εξουσία”.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Yeni Safak, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς Ερντογάν, έχουν βοηθήσει με την σειρά τους ώστε να έχει γίνει η χώρα, η μεγαλύτερη φυλακή δημοσιογράφων στον κόσμο.

Το άρθρο το οποίο έγραψε ο Τούρκος ειδικός Yusuf Kaplan ισχυρίζεται ότι «η Αμερική είναι ένα ινδικό χοιρίδιο για την εβραϊκή δύναμη, μέσω του οποίου οι Εβραίοι νομιμοποίησαν την ηγεμονία τους σε όλο τον κόσμο. Οι Εβραίοι χρησιμοποιούν την Αμερική ως ινδικό χοιρίδιο για σχεδόν έναν αιώνα.

Δεν υπάρχουν πολίτες όπως ο αμερικανικός λαός, δεν υπάρχει κράτος, δηλαδή αμερικανικό κράτος, αλλά όλα ελέγχονται”, ανέφερε ο ίδιος.

Ο FRANTZMAN θεωρεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ουσιαστικά μια μεγάλη “εικόνα” του πρώην Αμερικανού προέδρου Τραμπ και των πρακτικών του.

“Ο Τούρκος πρόεδρος όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσε ένα είδος “ελέγχου” στον Τραμπ, πείθοντας τον να αποχωρήσει από Συρία και Μεσόγειο, για να επεκταθεί στην συνέχεια η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό καθεστώς συνέλαβε έναν Αμερικανό πάστορα για εμπλοκή του στο κίνημα Γκιουλέν, βασάνισε και φυλάκισε προξενικό υπάλληλο των ΗΠΑ, φιλοξένησε τρομοκράτες της Χαμάς, ενώ παρενόχλησε Αμερικανούς στρατιώτες σε πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία προσπάθεια της Άγκυρας και της μηχανής προπαγάνδας της, συμπεριλαμβανομένης του TRT, είναι η προώθηση ακροδεξιών θεωριών συνωμοσίας.

Για παράδειγμα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys έδωσαν συνέντευξη στο TRT, ενώ η εικόνα τους προωθούνται συνεχώς από τον τουρκικό τύπο.

Μια μέρα μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, τα τουρκικά μέσα την χαρακτήρισαν ως «ειρηνική εξέγερση, αφού ο Μπάιντεν δεν τους άκουγε”, τόνισε ο ίδιος.

Το κυβερνών καθεστώς της Τουρκίας αντιτίθεται στον νέο Αμερικανό πρόεδρο, ενώ τον κατηγόρησε για την επιλογή του Μπρετ Μακ Γκούρκ ως ειδικού απεσταλμένου στην Συρία.

Η Τουρκία προσπάθησε επίσης να αξιοποιήσει τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι αριστερές κουρδικές οργανώσεις έχουν σχέση με την οργάνωση «Antifa», ενώ η Άγκυρα απείλησε την ίδια την πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi.

Το άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak κατά των Εβραίων στις ΗΠΑ δεν θα είχε δημοσιοποιηθεί χωρίς οι συντάκτες να γνωρίζουν ότι έχουν την στήριξη από το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Η Τουρκία υπό τον Ερντογάν στηρίζει όλες τις ισλαμικές οργανώσεις όπως την Χαμάς κα, ενώ είναι κοντά σε ισλαμικές οργανώσεις παντού στον κόσμο και την ΕΕ.

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε την Γαλλία, την Αυστρία και άλλες χώρες, ενώ απειλεί μόνιμα Ελλάδα και Κύπρο με τα νεο-οθωμανικά όνειρα του.

Αυτό το είδος ρητορικής έχει γίνει πλέον φυσιολογικό σε μια Τουρκία που είναι αυταρχική και βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του κόμματος του Ερντογάν για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Μπορούμε επίσης να φανταστούμε όμως το τι θα γινόταν στην γειτονική χώρα αν είχαν εκλογές και τα αποτελέσματα δεν ήταν αρεστά στο καθεστώς Ερντογάν, με την εκτίμηση να είναι ότι αυτό που θα ελάμβανε χώρα θα ήταν απείρως μεγαλύτερο από αυτά που είδαμε στο Καπιτώλιο πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.