Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ... Tουρκικό ΥΠΕΞ : «Η δήλωση του αρχιεπισκόπου Ελλάδος υπονομεύει τις διερευνητικές συνομιλίες»

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχετικά με τη θρησκεία μας Καταδι...





Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχετικά με τη θρησκεία μας

Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις σχετικά με τη θρησκεία μας, που ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η μεγαλειώδης θρησκεία μας το Ισλάμ, είναι μία θρησκεία που έχει ως θεμέλια τη λογική της ανεκτικότητας και της συμπόνιας, που διασφαλίζουν τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Όταν στις παγκόσμιες συνθήκες πανδημίας που βιώνει όλος ο κόσμος, υπάρχει ανάγκη για προσπάθειες που αναπτύσσουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανεκτικότητας, είναι λυπηρό να απευθύνονται κατηγορίες στην ιερή μας θρησκεία.

Όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν διχόνοια, αυτό συνιστά υπόδειγμα.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου που εξωθούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, ταυτόχρονα δείχνουν το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η ισλαμοφοβία.

Ουσιαστικά αυτές οι κακοήθεις ιδέες είναι και οι αιτίες πίσω από την αύξηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η δήλωση αυτή έγινε σε μία περίοδο πού γίνονται οι προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες, είναι επίσης σημαντικό και αποτελεί ένα ατυχές βήμα που υπονομεύει τη διαδικασία.

http://www.mfa.gov.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.