Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η...αυτοκρατορία των Rafale - Από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία

Κι ενώ η χώρα μας έδειξε την προτίμησή της στα γαλλικά Rafale, σε μια σημαντική εξέλιξη εν μέσω της συνεχιζόμενης συνοριακής σύγκρουσης με τ...





Κι ενώ η χώρα μας έδειξε την προτίμησή της στα γαλλικά Rafale, σε μια σημαντική εξέλιξη εν μέσω της συνεχιζόμενης συνοριακής σύγκρουσης με την Κίνα, τα μαχητικά Rafale της Ινδίας και της Γαλλίας θα πραγματοποιήσουν πολεμικά παιχνίδια με την ονομασία Exercise SKYROS στο Τζοντπούρ την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

"Τα μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας Rafale θα φτάσουν στο Τζοντπούρ για τις πολεμικές ασκήσεις SKYROS, οι οποίες θα καταγράψουν πτήσεις με τα Ινδικά Rafales από την 17 Μοίρα και τα μαχητικά Su-30MKI που αναπτύσσονται εκεί", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη πολεμική άσκηση της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) που θα περιλαμβάνει τα μαχητικά Rafale, που εντάχθηκαν στην υπηρεσία τον Αύγουστο του 2020 από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Νάρεντα Μόντι.

Αυτού του είδους οι ασκήσεις που διεξάγονται είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες ασκήσεις της σειράς Garuda που έχουν πραγματοποιήσει οι δύο πλευρές για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα και θα δούμε πιο περίπλοκους ελιγμούς από τα μαχητικά και των δύο πλευρών, ανέφεραν οι πηγές.

Ρωσική πρεμιέρα

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το ρωσικό πρακτορείο Τύπου Tass στις 28 Δεκεμβρίου 2020, η πρώτη σειρά από το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 πέμπτης γενιάς στάλθηκε στο 929ο κέντρο δοκιμών πτήσης (GLITs) στο Akhtubinsk. Έπρεπε να παρασχεθεί πάντως από το 2019, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις. Το πρόγραμμα PAK FA είναι το πιο δύσκολο και φιλόδοξο έργο για τους Ρώσους κατασκευαστές αεροσκαφών, γράφει η εφημερίδα Izvestia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.