Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανησυχεί η τουρκία... Έρχονται F-15 για κοινές ασκήσεις στη Σούδα, από την Σαουδική Αραβία...

Η επιθετική στάση της Άγκυρας, όχι μόνο στ Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που "απλώνει τα δίχτυα" του ...




Η επιθετική στάση της Άγκυρας, όχι μόνο στ Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που "απλώνει τα δίχτυα" του ο Ερντογάν προσπαθώντας να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία, έχει δημιουργήσει έναν αντιτουρκικό άξονα, με σκοπό την αποτροπή των σχεδίων αυτών.

Τα τελευταία 24ωρα, έχουν πραγματοποιηθεί επαφές, μεταξύ των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με τη Σαουδική Αραβία, για την διεξαγωγή εκπαιδευτικής άσκησης σε ελληνικό έδαφος. Οι σχέσεις Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να στενεύουν, προκαλώντας στην Άγκυρα πολλαπλά "εγκεφαλικά" όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις 6 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι στη βάση της Σούδας, θα μετασταθμεύσουν μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβία και συγκεκριμένα, F-15, τα οποία θα συνεργαστούν με την πολεμική μας αεροπορία. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η HAF βρίσκεται σε επαφή με την Royal Saudi Air Force και τους Άραβες να έχουν εκφράσει την πρόθεση να στείλουν στην Ελλάδα και στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μαχητικά F-15 Eagle για συνεκπαίδευση τόσο με τις δύο Πολεμικές Μοίρες της Κρήτης αλλά και γενικότερα με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Και η Σαουδική Αραβία, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιλέγει την Ελλάδα και την Πολεμική μας Αεροπορία για να στείλει το επόμενο διάστημα μαχητικά και ιπτάμενους για συνεκπαίδευση με τα Ελληνικά ‘’γεράκια’’.

Οι εξαιρετικές σχέσεις της Αθήνας με το Ριάντ σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο ανοίγουν το δρόμο και για στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών. Η απόφαση της Αθήνας να ανάψει το ‘’πράσινο’’ φως για την αποστολή μιας συστοιχίας Patriot στην αραβική χώρα ήταν μόνο η αρχή αφού στα σκαριά βρίσκονται μια σειρά από κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο μαχητικών F-15 μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία με το Αμερικανικό πανίσχυρο δικινητήριο μαχητικό να αποτελεί τη ‘’ραχοκοκαλιά’’ της αεροπορικής της δύναμης αναφέρει το newpost.gr.

Πρόκειται για αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου παντός καιρού με τεράστια δύναμη πυρός και τρομακτική αυτονομία. Με ταχύτητα που αγγίζει τα 2,5 mach (2.655 χλμ), δυνατότητα να επιχειρεί με εξωτερικές δεξαμενές έως τα 3.500 μίλια(5.600 χλμ) και τα 65.000 πόδια. Το F-15 μπορεί να μεταφέρει κάθε είδους οπλισμό με συνολικό βάρος έως και 16.000 λίβρες(7.300 κιλά).

Έπειτα από ένα έντονο" καλοκαίρι με συνεργασίες και ασκήσεις, φαίνεται πως τα "γεράκια" μας έχουν γίνει περιζήτητα για κοινές δραστηριότητες.

Τόσο η μεταστάθμευση στη Σούδα και στην 115 Πτέρυγα Μάχης το περασμένο φθινόπωρο για περισσότερο από ένα μήνα τεσσάρων μαχητικών F-16 block 60 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και οι ‘’Αλεπούδες’’ της 340 Μοίρας στην πρόσφατη ‘’ΜΕΔΟΥΣΑ 10’’, φαίνεται να έκλεψαν τις εντυπώσεις, με ΗΑΕ και Αίγυπτο, να θέλουν να ...ανανεώσουν το ραντεβού για συνεργασία το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.