Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του «Στόχου» για την αποτυχία διερευνητικών - διαλόγου! Γιαϊτζί: «Σε κίνδυνο η «Γαλάζια Πατρίδα» αν διαπραγματευθούμε με Ελλάδα»

Τι λέει ο τούρκος Ναύαρχος; Ότι φωνάζουμε εδώ και ένα χρόνο από τον "Στόχο". Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν κάπου οι διερ...

Τι λέει ο τούρκος Ναύαρχος; Ότι φωνάζουμε εδώ και ένα χρόνο από τον "Στόχο". Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν κάπου οι διερενητικές, αφού η τουρκία ζητάει τόσα όσα κανείς από την από εδώ πευρά δεν μπορεί να της παραδώσει... Όσο ενδοτικός κι αν είναι! 

Ο διάλογος για την τουρκία είναι προσχηματικός. Για να κερδίζει χρόνο. Για αυτό και η τουρκία δεν συμφωνεί για την Χάγη. Γιατί για να πάμε στην Χάγη χρειάζονται και τα δύο μέρη. Κι εκεί η τουρκία θα πάρει κάτι, αλλά σε καμιά περίπτωση ούτε τα μισά από όσα θέλει και διεκδικεί. 

Τι λέει λοιπόν ο τούρκος Ναύαρχος:

Για κίνδυνο να καταρρεύσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας προειδοποιεί ο Τούρκος Ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο εγκέφαλος και ενοχρηστρωτής του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. 

 Η παραδοχή του Τζιχάτ Γιαϊτζί ήρθε σε μια δήλωση που εξέδωσε όπου είπε ότι η Τουρκία θα χάσει όλα τα κέρδη της εάν προχωρήσει ο διάλογος με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας επίσης ότι το όνειρο της χώρας του να επιτύχει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τη συνέχιση του μνημονίου που συνήφθη παράνομα με τον Fayez al-Sarraj της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

 Σύμφωνα με το ALMARSAD E, o Γιαϊτζί τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή. Είπε ότι η διακοπή του μνημονίου με τον Sarraj θα σήμαινε την πλήρη κατάρρευση της πολιτικής της Άγκυρας στην περιοχή προς όφελος της Ελλάδας. 

 «Τι πρόκειται να συζητήσουμε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα; Θα μιλήσουμε για το πόσα από τα αιτήματα της Ελλάδας θα ικανοποιηθούν ή όχι. Έτσι γινόταν πάντα στην ιστορία», είπε. Και ο τούρκος Ναύαρχος ε.α., Cem Gurdeniz, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας της "Γαλάζιας Πατρίδας", υποστηρίζει τη γεωπολιτική επέκταση της Τουρκίας και την επιθετική προστασία των θαλάσσιων συμφερόντων της. Πιστεύει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ήταν πάρα πολύ μετριοπαθές στις διερευνητικές συνομιλίες και ότι η επανάληψή τους θέτει σε κίνδυνο τις αρχές της "Γαλάζιας Πατρίδας". 

 Σε παρατηρήσεις προς τα μέσα ενημέρωσης αυτήν την εβδομάδα, ο Γκουρντένιζ είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε ένα γεωπολιτικό σταυροδρόμι, όπου πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται με το δυτικό τμήμα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος ή να επιλέξει ανεξάρτητες στρατηγικές για την προστασία των συμφερόντων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.