Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Ιταλία προσπαθούν να φτιάξουν κυβέρνηση για να αποφύγουν τις εκλογές και την επέλαση Σαλβίνι...

Συνεχίζονται οι διερευνητικές εντολές στην Ιταλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Τη σκυτάλη δίνει ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα στο...





Συνεχίζονται οι διερευνητικές εντολές στην Ιταλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Τη σκυτάλη δίνει ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα στον πρόεδρο της βουλής Ρομπέρτο Φίκο για εξεύρεση λύσης και υπέρβαση του αδιεξόδου.

Η οριστική λύση στην ιταλική κυβερνητική κρίση φαίνεται να αργεί.

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα αποφάσισε τελικά να αναθέσει διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της βουλής, Ρομπέρτο Φίκο.

O στόχος της κίνησης αυτής είναι να εξακριβωθεί αν οι πολιτικές δυνάμεις της κυβέρνησης Κόντε είναι και πάλι πρόθυμες να συνεργαστούν.

Στις διαβουλεύσεις του ο Ματαρέλα διεπίστωσε ότι υπάρχει μια σχετική πρόθεση αλλά κατάλαβε ότι υπάρχουν και προβλήματα.

Επισήμως τα Πέντε Αστέρια δεν αποκλείουν νέα συνεργασία με το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι.

Στην πραγματικότητα όμως η αριστερή πτέρυγα των «Πεντάστερων», με επικεφαλής τον Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα θεωρεί ότι ο Ρέντσι δεν είναι αξιόπιστος και ότι θα στήσει άμεσα νέες παγίδες.
Επικρατέστερος πρωθυπουργός και πάλι ο Τζουζέπε Κόντε

Από την άλλη, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η διερευνητική εντολή στον Φίκο, ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Πέντε Αστεριών, στέλνει ένα ακόμη μήνυμα: Ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να εξασφαλιστεί συμφωνία μεταξύ των Πέντε Αστέρων, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, της Ιταλικής Αριστεράς και της Ζωντανής Ιταλίας του Ρέντσι βάσει ξεκάθαρων προτεραιοτήτων και προγραμματικών στόχων.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρωθυπουργό, ο Τζουζέπε Κόντε παραμένει το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αλλά, όπως γράφει και η εφημερίδα La Repubblica, στο τέλος δεν αποκλείεται να επιλεγεί ένας άλλος πολιτικός με λιγότερες προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ίσως το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο Κόντε όσο ο πανίσχυρος υπεύθυνος επικοινωνίας του, Ρόκο Καζαλίνο.

Πρωτοεμφανίσθηκε στον ιταλικό, τηλεοπτικό «Μεγάλο Αδελφό» ως παίκτης πριν δυο δεκαετίες.

Μηχανικός, μιλά πέντε γλώσσες και με την πάροδο των ετών κατάφερε να εξασφαλίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτή των Πέντε Αστέρων.

Σύμφωνα όμως με αρκετούς αναλυτές, συγκέντρωσε τεράστια εξουσία στα χέρια του και ήταν μια από τις αιτίες της σκληρής σύγκρουσης του Κόντε με τον Ματέο Ρέντσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.