Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΚΗΔΕΣ... Μαύρος και μετανάστης από το Καμερούν σε ταινία σιχαμένου προοδευτικάριου Ελβετού !

Πάντα στις μεγάλες γιορτές του Χριστιανισμού βρίσκουν ευκαιρία οι διάφοροι προοδευτικάριοι να αποδείξουν πόσο… προχωρημένοι και… ευαίσθητοι...





Πάντα στις μεγάλες γιορτές του Χριστιανισμού βρίσκουν ευκαιρία οι διάφοροι προοδευτικάριοι να αποδείξουν πόσο… προχωρημένοι και… ευαίσθητοι δήθεν είναι. Έτσι και φέτος ο Ελβετός σκηνοθέτης (και καλλιτεχνικός διευθυντής του βελγικού θεάτρου NTGent) Milo Rau έβγαλε την ταινία «Νέο Ευαγγέλιο», όπου ο Χριστός είναι μαύρος και τον υποδύεται μετανάστης από το Καμερούν! 

Μάλιστα διαφημίζεται πανηγυρικά, διότι είναι η πρώτη ευρωπαϊκή παραγωγή με μαύρο πρωταγωνιστή, ενώ το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται κυρίως από πρόσφυγες, αγρότες και πρώην σεξεργάτριες!Στην ταινία (που ο Θεός να την κάνει!) πρωταγωνιστεί ο Yvan Sagnet, ένας μετανάστης από το Καμερούν που ζει στην Ιταλία και δραστηριοποιείται ακτιβιστικά για να προάγει τα δικαιώματα των εργατών γης. 

Ο Rau «είδε» στο Sagnet έναν σύγχρονο Ιησού, έναν πρωταθλητή των κατατρεγμένων, στους μετανάστες εργάτες γης «είδε» τους μαθητές του-Αποστόλους και στην Ιταλία του σήμερα τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Έτσι στα τέλη του 2017, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γυρίσει μια σχετικά συμβατική ταινία για το τέλος της ζωής του Ιησού στη Ματέρα, μια γραφική πόλη στον νότο της Ιταλίας, όπου γυρίστηκαν επίσης οι ταινίες «Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» του Pier Paolo Pasolini και τα «Πάθη του Χριστού» του Mel Gibson. «Αποφάσισα να κάνω μια ταινία όχι μόνο για τα Πάθη του Ιησού, αλλά και να συμπεριλάβω την πραγματικότητα του αγώνα που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι για την αξιοπρέπειά τους. 

Θεωρώ ο αγώνας αυτός είναι μεταξύ αυτών που αντιπροσωπεύει ο Ιησούς» δήλωσε ο Rau σε συνέντευξη στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου έκανε πρεμιέρα «Το Νέο Ευαγγέλιο». Για να καταλάβετε σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι δικαιωματάκηδες, στην ταινία του προοδευτικάριου Ελβετού η εισβολή της Ιερουσαλήμ γίνεται η διαμαρτυρία στη Ματέρα ή η καταστροφή του ναού από τον Ιησού γίνεται με την καταστροφή ενός σούπερ μάρκετ! Διότι προσπάθησε να συμπεριλάβει το πολιτικό μήνυμα της Καινής Διαθήκης και τη μεταφορά του από τον διεθνή κινηματογράφο! 

Σε κάθε σκηνή, σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να συγχωνεύσουμε την τέχνη και τον ακτιβισμό με έναν τρόπο ώστε γίνεται ένα σχόλιο για την Ευρώπη του σήμερα. Γιατί όταν διαβάζει κανείς την Καινή Διαθήκη, βλέπει έναν ακτιβιστή για τους άστεγους στην περιφέρεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτή είναι ακριβώς η σημερινή κατάσταση στην Ιταλία. Στην Καινή Διαθήκη, οι Απόστολοι είναι όλοι μετανάστες, έχουν χάσει τα σπίτια τους λόγω της εισβολής των Ρωμαίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα» είπε ο Rau στους New York Times. Και φυσικά το «έργο» του Ελβετού στήριξε και ο Γερμανός παραγωγός Άρνι Μπίρκενστοκ (σιγά που θα έλειπε και ένας Γερμανός).

Μάλιστα το «Νέο Ευαγγέλιο» είναι ήδη διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας. Υπάρχουν διαθέσιμα ψηφιακά εισιτήρια για online προβολές, έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τη στήριξη κινηματογράφων. 

Επιπλέον υπάρχει η καμπάνια Gofundme, μέσω της οποίας μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει με δωρεές τους οργανισμούς και τις πρωτοβουλίες που εμφανίζονται στην ταινία, δηλαδή τους κατ’ επάγγελμα ανθρωπιστές που κυριολεκτικά κάνουν το άσπρο μαύρο!
Eφημερίδα «Στόχος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.