Tελευταια Νεα

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ...!! Παραφροσύνη στο επιτελείο του Ερντογάν: «Ο Μπάιντεν είναι Κούρδος» - Τρόμος για διαμελισμό της Τουρκίας

Ο πρώην βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ορχάν Μιρόγλου, ο οποίος επίσης συμμετέχει στην Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος του Ερντογάν (MKYK), παρουσίασε την -αν μη τι άλλο- παράξενη θεωρία ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι στην πραγματικότητα Κούρδος, έγραψε την Παρασκευή η εφημερίδα Cumhuriyet.

Τα σχέδια για τη δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν ως αποτέλεσμα τριχοτόμησης της Τουρκίας είναι γνωστά εδώ και χρόνια και φαίνεται η αλλαγή στο πολιτικό τοπίο των Ηνωμένων Πολιτειών και η "αποκαθήλωση" του φιλότουρκου Τραμπ έχει ταρακουνήσει την Άγκυρα.

Ήδη αμερικανικά ΜΜΕ και δεξαμενές σκέψης κάνουν λόγο για ενίσχυση της στήριξης των ΗΠΑ στον κουρδικό λαό και ο Ερντογάν και το επιτελείο του γνωρίζουν πως η φυσική εξέλιξη ενός τέτοιου γεγονότος είναι η κορύφωση του κουρδικού ανταρτοπολέμου ενάντια στο τουρκικό ισλαμο-ιμπεριαλιστικό καθεστώς.

Καθώς τα διπλωματικά χαρτιά της Άγκυρας στερεύουν και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί σε ιστορικά χαμηλό βαθμό, η μόνη αντεπίθεση των φερέφωνων του παράφρονα Σουλτάνου είναι η αβάσιμη προπαγάνδα, που πηγάζει άμεσα από τον γνωστό σε όλους μας τουρκικό πανικό.

Όπως έγραψε και στο Twitter ο Μιρόγλου, «Ένας Κούρδος φίλος με τον οποίο μίλησα πρόσφατα είπε ότι, αν και είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε ποιος είναι ο σκοπός, κάποιος είπε ότι το πραγματικό όνομα του Μπάιντεν ήταν Cımoyê Bahattîn Ağa! Είναι από το Φυλή Biruki!».

Οι χρήστες του Twitter δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν τον ισχυρισμό του, κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να τον κοροϊδέψουν.

Όπως σημειώνει η Ahval, απίστευτοι ισχυρισμοί σχετικά με την αληθινή καταγωγή διάσημων ανθρώπων είναι συχνές στην Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια, όπου οι εικασίες για την καταγωγή των Τούρκων ηγετών όπως ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποδείχθηκαν συχνά δημοφιλείς.

Άλλο παράδειγμα, η ευρύτατη συζήτηση που έχει γίνει σε δημοφιλή τουρκικό ιστότοπο, ότι ο Ουΐλιαμ Σαίξπηρ ονομαζόταν στην πραγματικότητα Sheikh Pir.

Ο Τζο Μπάιντεν μεγάλωσε στο Σκράντον της Πενσυλβανίας και έχει αναφερθεί ευρέως ότι οι γονείς του ήταν ιρλανδικής και μικτής αγγλικής, γαλλικής και ιρλανδικής καταγωγής. Ωστόσο φαίνεται πως αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον πρώην βουλευτή του AKP…

Ο Μπάιντεν είχε μακρά σχέση με Κουρδικές ομάδες. Το 2003, μίλησε στο Κουρδικό κοινοβούλιο στο Ερμπίλ, λέγοντάς τους ότι «τα βουνά δεν είναι οι μόνοι φίλοι σας».

Κούρδοι αξιωματούχοι στο Ιρακινό Κουρδιστάν συνεχάρησαν την Τετάρτη τον Μπάιντεν για την εκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, κάτι που πιθανότατα θα ρίξει νερό στο μύλο των λογής λογής συνωμοσιολόγων…
« Προηγουμενη
Επομενη »