Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επεισόδιο Ισραήλ - τουρκίας στην τουρκική τηλεόραση... «Απομονωμένοι είμαστε; τότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...»

 Επεισόδιο απολύτως χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, καταγράφηκε στην τουρκική τηλεόραση και το...



 Επεισόδιο απολύτως χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, καταγράφηκε στην τουρκική τηλεόραση και το δίκτυο Haber-Turk, κατά τη διάρκεια εκπομπής με αντικείμενο τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις. 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ισραηλινός ιστοχώρος Israel Hayom, καθώς αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο, τόσο η τεράστια καχυποψία του εβραϊκού κράτους απέναντι στην Τουρκία, όσο και ο ευκαιριακός χαρακτήρας της υποτιθέμενης τουρκικής πρόθεσης να εξομαλύνουν τις διμερείς σχέσεις

Συμμετείχαν ο τουρκικής καταγωγής Ισραηλινός ερευνητής στο Κέντρο “Moshe Dayan” του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, αλλά και στο Ινστιτούτο Στρατηγικής και Άμυνας της Ιερουσαλήμ, Dr. Chai Eitan Cohen Yenrojak, καθώς επίσης και ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ, Oguz Celikkol. Τον τελευταίον τον θυμούνται όλοι, όταν του είχε δοθεί χαμηλότερο κάθισμα κατά τη διάρκεια επίπληξης από τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών, Dani Ayalon

Οι συζητήσεις στην τουρκική τηλεόραση είναι συνήθως πολύ ευγενικές – έτσι ήταν και η αρχή της εν λόγω συνέντευξης στο “Haber-Turk”. Ο Dr. Cohen Yenrojak τόνισε ότι «η πρόσκληση του υπουργού Yuval Steinitz στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου αποδεικνύει -για άλλη μια φορά- ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την Τουρκία.

»Ωστόσο στην παρούσα κατάσταση, προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική εξομάλυνση των σχέσεων, η Τουρκία θα πρέπει να πάψει να υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς. Επίσης, για την οικοδόμηση μιας γέφυρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις λεκτικές επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ, που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποβεί εις βάρος των σχέσεων του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο»

»Ο Celikkol του απάντησε ότι «το Ισραήλ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό, τι η Τουρκία χρειάζεται το Ισραήλ. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να είναι απομονωμένο στη Μέση Ανατολή όσο συνεχίζει την πολιτική λεηλασίας των παλαιστινιακών εδαφών. Τη στιγμή που το Ισραήλ υποστηρίζει την Κύπρο δεν μπορεί να ζητά από την Τουρκία να μην υποστηρίξει την Παλαιστίνη»

Στο σημείο αυτό, ο Ισραηλινός ερευνητής αρνήθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση και μάλιστα διέκοψε τον παρουσιαστή, διευκρινίζοντας με σκληρά και ξεκάθαρα λόγια ότι «είναι καιρός να σταματήσει η Τουρκία να πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι απομονωμένο στη Μέση Ανατολή επειδή αυτό δεν είναι αλήθεια».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.