Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Τα ασθενοφόρα του Λος Άντζελες δεν θα μεταφέρουν ασθενείς με λίγες πιθανότητες επιβίωσης

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το σύστημα υγείας του Λος Άντζελες, τη στιγμή που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν λάβει την εντολή να μη με...

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το σύστημα υγείας του Λος Άντζελες, τη στιγμή που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν λάβει την εντολή να μη μεταφέρουν στο νοσοκομείο όσους θεωρείται δύσκολο να επιβιώσουν.

Φανταστείτε να έχετε καρδιακή ανακοπή και να πάρετε ένα ασθενοφόρο που δεν θα σας μεταφέρει σε νοσοκομείο.


Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η κομητεία του Λος Άντζελες καθώς η επίθεση του κορονοϊού έχει επιφέρει ισχυρά χτυπήματα στο σύστημα υγείας. 


«Τα νοσοκομεία πρέπει να ανοίξουν γυμναστήρια εκκλησιών για να λειτουργήσουν ως νοσοκομειακές μονάδες», δήλωσε ο επόπτης της κομητείας Hilda Solis. «Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι σωματικά και διανοητικά εξαντλημένοι και άρρωστοι.»


Περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στην κομητεία του Λος Άντζελες. Το 21% αυτών βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα. Κάθε 15 λεπτά, ένα άτομο πεθαίνει από Covid-19, ενώ -σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά- τα πληρώματα των ασθενοφόρων στην κομητεία του Λος Άντζελες έχουν λάβει εντολές να μη μεταφέρουν ασθενείς με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης στα νοσοκομεία.


«Αυτή η εντολή που εκδόθηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του νομού είναι πραγματικά πολύ συγκεκριμένη για τους ασθενείς που υπέφεραν από καρδιακή ανακοπή και δεν μπορούν να ανανήψουν», δήλωσε ο Τζέφρι Σμιθ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai. «Αυτοί οι ασθενείς έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης εάν μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Έτσι, αυτή τη στιγμή, θεωρείται πιθανό η μεταφορά τους να είναι μάταιη.»

Ο Οργανισμός Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας του Λος Άντζελες (EMS) εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα εγκύκλιο προς τους εργαζόμενους ασθενοφόρων. «Με άμεση ισχύ, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων της πανδημίας στο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία, οι ενήλικες ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου δεν θα μεταφερθούν εάν δεν επιτευχθεί επιστροφή αυθόρμητης κυκλοφορίας (ROSC) στον τομέα», ανέφερε ο οργανισμός. Εάν ο ασθενής δεν έχει σημάδια αναπνοής ή παλμό, θα γίνει προσπάθεια να αναζωογονηθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά, ανέφερε το σημείωμα. Εάν ο ασθενής σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, τότε θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Αλλά εάν κηρυχθεί νεκρός επιτόπου ή δεν μπορεί να αποκατασταθεί παλμός, οι παραϊατρικοί δεν θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Το κύμα του κορονοϊού έχει επίσης οδηγήσει σε έλλειψη συμπληρωματικού οξυγόνου, που σημαίνει ότι ορισμένοι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό. Πηγή: Reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.