Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπόθεση Ναβάλνι: Χειροπέδες στον αστυνομικό που διέρρευσε πληροφορίες για τη δηλητηρίαση

Ο αξιωματικός της αστυνομίας κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνια αν κριθεί ένοχος για κατάχρηση εξουσίας - Γιατί κατηγορείται...





Ο αξιωματικός της αστυνομίας κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνια αν κριθεί ένοχος για κατάχρηση εξουσίας - Γιατί κατηγορείται

Η Ρωσία ξεκίνησε την διενέργεια ποινικής έρευνας εις βάρος ενός αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για την διαρροή στοιχείων που πιθανόν να βοήθησαν να ταυτοποιηθούν οι φερόμενοι δράστες της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, έγραψε σήμερα η οικονομική εφημερίδα RBC επικαλούμενη πηγές.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνια αν κριθεί ένοχος για κατάχρηση εξουσίας.


Συνελήφθη τον περασμένο μήνα και προς το παρόν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως ανέφερε στο RBC δικαστήριο στην πόλη Σαμάρα.

Οι αρχές κατηγορούν τον αξιωματικό της αστυνομίας ότι διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες από μια βάση δεδομένων, η οποία περιείχε πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις ατόμων εντός της χώρας προς κάποιο τρίτο πρόσωπο, έγραψε το RBC, επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.


Οι πληροφορίες που διέρρευσαν, σύμφωνα με το RBC, φέρεται ότι συνδέονται με τα αεροπορικά ταξίδια πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB με εξειδικευμένες γνώσεις για χημικά όπλα, οι οποίοι στην έρευνα ταυτοποιήθηκαν ότι παρακολουθούσαν μυστικά τον Ναβάλνι επί σειρά ετών.

Η ιστοσελίδα Bellingcat και το ρωσικό έντυπο The Insider δημοσίευσαν την έρευνα τον περασμένο μήνα σε συνεργασία με το περιοδικό Der Spiegel και με το CNN.

«Οι ερευνητές δεν αναζητούν ή δεν φυλακίζουν αυτούς που δηλητηρίασανν τον Ναβάλνι, αλλά αυτούς που αποκάλυψαν τις πληροφορίες», έγραψε ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένας σύμμαχος του επικριτή του Κρεμλίνου, στο Twitter.

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε αεροπορικώς για θεραπεία στη Γερμανία μετά την δηλητηρίασή του τον Αύγουστο στη Σιβηρία και κατά την επιστροφή του στη Ρωσία την Κυριακή συνελήφθη στο αεροδρόμιο, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και τέθηκε υπό κράτηση για 30 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.