Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Φλέγεται» η Ολλανδία: Δεύτερη νύχτα ταραχών σε διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας...

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ταραχές ξέσπασαν σε αρκετές πόλεις στην Ολλανδία, μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο γ...





Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ταραχές ξέσπασαν σε αρκετές πόλεις στην Ολλανδία, μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊου.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να κάνουν χρήση κανονιών νερού εναντίον αυτών στο Ρότερνταμ, καθώς και στη μικρή πόλη Γκίλεν (νότια), κοντά στο Μάαστριχτ, ανέφερε η αστυνομία.

«Υπάρχει μια εν εξελίξει συμπλοκή μεταξύ της αστυνομίας και νέων που ρίχνουν βεγγαλικά εναντίον τους», ανέφερε η αστυνομία της πόλης Γκίλεν σε tweet. «Ένα άτομο συνελήφθη», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουταλέμπ εξέδωσε διάταγμα εξουσιοδοτώντας την αστυνομία να αυξήσει τον αριθμό των συλλήψεων. «Έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις», ανέφερε το δημαρχείο του Ρότερνταμ σε tweet.

Σήμερα το πρωί, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «εγκληματικά» τα επεισόδια που ξέσπασαν αρχικά χθες ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ρούτε αποκάλεσε μάλιστα τα επεισόδια ως «τις χειρότερες ταραχές των σαράντα ετών».

Η αστυνομία συνέλαβε 250 άτομα χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Άμστερνταμ, το Αϊντχόβεν και άλλες πόλεις, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Αυτές δεν έχουν καμία σχέση αγώνα για ελευθερία. Δεν λαμβάνουμε όλα αυτά τα μέτρα για διασκέδαση. Το κάνουμε επειδή καταπολεμούμε τον ιό και προς το παρόν ο ιός είναι αυτός που στερεί από μας την ελευθερία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι το «99%» των Ολλανδών στηρίζει τους περιορισμούς.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00-4.30), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας ενισχύθηκε από την εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.