Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιερά Σύνοδος: Στο «τραπέζι» πειθαρχικά μέτρα στους Μητροπολίτες μετά τα παρατράγουδα στα Θεοφάνεια

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021). Τι λέει στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητρ...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021). Τι λέει στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.



Ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021) θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνεια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στο Αίγιο από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο και τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο.



Όπως είχε αποφασιστεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η γιορτή των Θεοφανείων και ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελούνταν εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιούνταν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, κληρικοί αλλά και ιεράρχες αγνοήσαν τόσο τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, όσο και την επιστολή του Μακαριότατου Ιερώνυμου προς όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.


Μεταξύ αυτών που δεν υπάκουσαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Ο δύο ανώτατοι κληρικοί μαζί με πιστούς έκαναν αγιασμό των υδάτων στην θάλασσα του Αιγίου, ενώ δύο πολίτες βούτηξαν για το σταυρό.



Η ενέργεια των δύο Μητροπολιτών αλλά και όσων ακόμα αγνόησαν τις αποφάσεις του ανώτατου οργάνου της Εκκλησίας, αλλά και του Αρχιεπισκόπου, θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Διαρκούς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.


“Όπου έχουμε περιστατικά που δεν τηρήθηκε η εγκύκλιος και η επιστολή του Αρχιεπισκόπου θα επιληφθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου”, λέει στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.