Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν έχουν αλλάξει από τότε που εμφανίστηκαν... Σάλος στην Τουρκία: Αρμενική εκκλησία κατεδαφίστηκε...!!!

Ακόμη ένα πλήγμα για τον χριστιανισμό στην Τουρκία .Μετά τα μπάρμπεκιου στους ναούς, το πωλητήριο σε άλλες εκκλησίες, οι Αρμένιοι Χριστιανοί...





Ακόμη ένα πλήγμα για τον χριστιανισμό στην Τουρκία .Μετά τα μπάρμπεκιου στους ναούς, το πωλητήριο σε άλλες εκκλησίες, οι Αρμένιοι Χριστιανοί στην Τουρκία υφίστανται νέα προσβολή στη θρησκευτική και πολιτιστική τους κληρονομιά.

Τις τελευταίες ημέρες, στην πραγματικότητα, η αρχαία εκκλησία Surp Toros (San Toros) από τις αρχές του 17ου αιώνα κατεδαφίστηκε με εντολή ιδιωτών που είχαν καταλάβει τη δομή, η οποία είχε εγκαταλειφθεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Η καταδίκη του βουλευτή της αντιπολίτευσης Garo Paylan, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), ήταν πολύ σκληρή, με κοινοβουλευτική ερώτηση (μέχρι στιγμής χωρίς απάντηση) στον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού.

Ο Αρμένιος πολιτικός τονίζει ότι ο τόπος λατρείας, αν και δεν χρησιμοποιήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα για λειτουργίες και μετατράπηκε στην τελευταία φάση σε χώρος γυρισμάτων ταινιών και αίθουσα γάμου, είχε αποκτήσει την αναγνώριση μιας «μόνιμης δομής που απαιτεί προστασία».

Η αιώνια εκκλησία της Αρμενίας, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία της Kttaya, θα έπρεπε να απολάμβανε προστασία και φροντίδα, όπως ιδρύθηκε από την τοπική επιτροπή για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. «Χρονολογείται στο 1603 και είχε εξέχουσα θέση στη μνήμη της πόλης» αναφέρει ο Paylan.

Τέλος, ο βουλευτής παραθέτει δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι το κράτος και οι αρχές "δεν παρεμβαίνουν σε θέματα πίστης και προς τα ιερά μέρη" των διαφόρων θρησκειών. Ωστόσο, η κατεδάφιση της εκκλησίας του Surp Toros «παρά τα λόγια του Ερντογάν, θλίβει βαθιά και τραυμάτισε όλους τους χριστιανούς, ιδίως τους Αρμένιους πολίτες».

Απευθυνόμενος στο Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού, ρωτά επιτέλους εάν "ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την κατεδάφιση" της εκκλησίας και γιατί "το ίδιο το υπουργείο παρέμεινε σιωπηλό απέναντι σε αυτήν την καταστροφή"

Αντίδραση από τις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ (USCIRF) καταδίκασε την καταστροφή της Αρμενικής Εκκλησίας του Surb Toros στην Τουρκία.

«Το USCIRF καταδικάζει την καταστροφή της Αρμενικής ιστορικής εκκλησίας Surb Toros στην Kutahya της Τουρκίας, παρόλο που είχε προστατευθεί το καθεστώς της τοποθεσίας. Η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει ότι προστατεύεται η διαφορετική θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της », δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Τόνι Πέρκινς στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.