Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σάλος» στη Ρωσία: Αξιωματικός έκλεψε τις προπέλες από το αντιτορπιλικό που κυβερνούσε

onalertΈνα απίστευτο γεγονός φαίνεται πως έχει σημειωθεί στη Ρωσία, καθώς οι στρατιωτικές αρχές έχουν προχωρήσει σε έρευνα αναφορικά με πε...

onalertΈνα απίστευτο γεγονός φαίνεται πως έχει σημειωθεί στη Ρωσία, καθώς οι στρατιωτικές αρχές έχουν προχωρήσει σε έρευνα αναφορικά με περιστατικό στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, με «πρωταγωνιστή» ένα ιστορικό αντιτορπιλικό και τον πρώην κυβερνήτη του.


Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό σε έρευνα που έχει διενεργήσει, αποκάλυψε ότι πρώην Αξιωματικός έκλεψε τις προπέλες από το αντιτορπιλικό, στο οποίο ήταν κυβερνήτης, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό κέρδος, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.


Ειδικότερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax έφερε στη δημοσιότητα πληροφορίες από έρευνα των ρωσικών στρατιωτικών αρχών, που αναφέρει ότι πρώην Αξιωματικός του ρωσικού Ναυτικού έκλεψε τις προπέλες από το αντιτορπιλικό «Bespokoynyy» κλάσσης Sovremenny, το οποίο έχει πλέον παροπλιστεί και είναι πλωτό μουσείο.


Ο Ρώσος Αξιωματικός φαίνεται να συνωμότησε με άλλους και έκλεψε τις χάλκινες προπέλες του πολεμικού πλοίου, κατά τη διάρκεια δεξαμενισμού του, στο πλαίσιο παροπλισμού και μετατροπής του σε πολεμικού μουσείου, με την έκθεση να αναφέρει ότι το οικονομικό κέρδος που φαίνεται να αποκόμισε ήταν περίπου 39 εκατομμύρια ρούβλια, ή περίπου 522.513 δολάρια.


Πότε και πως έλαβε χώρα το περιστατικό

Το όλο περιστατικό συνέβη στο  ναυπηγείο Yantar στον θύλακα του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, το οποίο χωρίζεται γεωγραφικά από την υπόλοιπη χώρα και βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα και το οποίο στρατιωτικοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο σύνολό του, καθώς αποτελεί και την έδρα του στόλου της Βαλτικής.


Παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπιστωθεί το πότε συνέβη η κλοπή, εντούτοις η έκθεση χρονολογεί το γεγονός το 2016, καθώς τότε έλαβε χώρα ο παροπλισμός και η μετατροπή του αντιτορπιλικού σε πλωτό μουσείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Αξιωματικός με τους συνεργούς του αφαίρεσε όχι μόνο τις δύο προπέλες, αλλά και άλλα τμήματα από το πλοίο, ενώ σφράγισε το κύτος με τέτοιο τρόπο ώστε το αντιτορπιλικό να είναι σε θέση να επιπλέει.


Πηγή και φωτογραφίες από: The Drive 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.