Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ολοκληρωτική σύγκρουση Τουρκίας - Γαλλίας: Επίθεση από την Άγκυρα... «Το Παρίσι να μας ζητήσει συγγνώμη!»

Η Άγκυρα απέρριψε τους ισχυρισμούς της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας για την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Μεσόγειο, προκαλώντας έναν “πόλεμ...





Η Άγκυρα απέρριψε τους ισχυρισμούς της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας για την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Μεσόγειο, προκαλώντας έναν “πόλεμο” δηλώσεων, ενδεικτικό σαφώς του άσχημου κλίματος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «το Παρίσι οφείλει στην Άγκυρα μια συγγνώμη και όχι το αντίθετο».

Επικρίνοντας τις δηλώσεις της Φ. Παρλί, η οποία ορθώς υπενθύμισε στην Άγκυρα ότι απειλήθηκε γαλλικό πολεμικό σκάφος από τουρκικό τον περασμένο Ιούνιο, ο Χούλουσι Ακάρ είπε ότι «η Γαλλίδα υπουργός άμυνας πρέπει να έχει μπερδέψει τα περιστατικά».

Αμέσως είχαμε μια προκλητική παρέμβαση από μια τουρκική φρεγάτα, η οποία στοχοποίησε με το παράκτιο πυροβόλο της το γαλλικό πολεμικό αναγκάζοντας το να μείνει μακριά.Αποκρύνοντας τη «κατηγορητική» γλώσσα της Γαλλίδας ΥΠΑΜ, ο Ακάρ είπε σε μια τηλεδιάσκεψη ανωτάτων Τούρκων αξιωματικών ότι: «Το απορρίπτουμε έντονα, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη παρενόχληση δόθηκαν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Άκαρ.

Υπενθυμίζουμε ότι γαλλική φρεγάτα είχε σταματήσει αρχικά ένα φορτηγό πλοίο που υποτίθεται ότι μετέφερε φάρμακα με κατεύθυνση την Τυνησία, μόνο που αυτό μετέφερε τελικά τουρκικά άρματα μάχης M60Α3 και κατευθύνονταν στην Λιβύη.

Το περιστατικό είχε εξοργίσει τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος κατανόησε ίσως για πρώτη φορά ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν ''διαβεί πλέον τον Ρουβίκωνα'' στην Λιβύη. Το ΝΑΤΟ στο οποίο το Παρίσι είχε στείλει όλες ττις πληροφορίες του χοντρού περιστατικού έκανε ξεκάθαρα τα “στραβά μάτια” μη αναφέροντας τίποτα από αυτά που συνέβησαν εκείνη την περίοδο.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι τώρα, έχοντας απολέσει προ πολλού την ευθιξία, θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι δεν συνέβη τίποτα και ότι το Παρίσι οφείλει “συγνώμη” στην Άγκυρα.

Οι δηλώσεις Ακάρ μας δείχνουν επίσης και κάτι άλλο ακόμη, το οποίο αφορά την μη αποδοχή της περιβόητης επαναπροσέγγισης Γαλλίας-Τουρκίας, διαψεύδοντας για μια φορά ακόμη τον περιβόητο Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και τα σχέδια του για καλές σχέσεις με όλες τις χώρες έχονατς σε εφαρμογή νεο-Οθωμανικά σχεδία ειδικά στην Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.