Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξαλλος ο Ερντογάν: Οργή για τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ - Σε πανικό για τη συμμαχία με τα Εμιράτα

Εκνευρισμό στην Τουρκία έχει προκαλέσει η συνεργασία Ελλάδας με Σαουδική Αραβία και Ισραήλ, με την τελευταία μάλιστα να χαρακτηρίζεται ως τ...




Εκνευρισμό στην Τουρκία έχει προκαλέσει η συνεργασία Ελλάδας με Σαουδική Αραβία και Ισραήλ, με την τελευταία μάλιστα να χαρακτηρίζεται ως την μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η ενόχληση της Άγκυρας καθρεπτίζεται φανερά στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο οποίος κάνει λόγο για απειλή κατά της Τουρκίας, ενώ τονίζονται οι πληροφορίες για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 του Ριάντ στη Σούδα.

«Απειλή για την Τουρκία! Ο πρίγκηπας Σαλμάν έδωσε οδηγία: Τα F-15 θα προσγειωθούν στην βάση της Σούδας», αναφέρει ο τίτλος της ιστοσελίδας haberler.com, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι τα υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν και Έλληνες πιλότοι.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «συστράτευση» χωρών κατά της Τουρκίας, με γνώμονα και την αγορά των γαλλικών Rafale από την Ελλάδα, τονίζοντας την στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας μεταξύ άλλων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και με τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: «Γαλλία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ισραήλ και τελευταία Σαουδική Αραβία. "Φουρτουνιασμένο" ξεκίνησε το 2021 στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία με τις κινήσεις της έχει κλονίσει τα ρήγματα».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα, έκανε αρκετές ασκήσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με τους συμμάχους της ενάντια στην Τουρκία αναφέροντας ότι στη βάση της Σούδας οι Γάλλοι στήριξαν την Αθήνα με την παρουσία των Rafale.

Λόγος γίνεται και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα βρίσκονται «απέναντι στην Τουρκία», «έστειλαν 9 μαχητικά αεροσκάφη στην Κρήτη. Τα F-16 των ΗΑΕ, εκτέλεσαν άσκηση μαζί με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας».

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ, με την δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας, και τη συμφωνία των 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 20 χρόνια, ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni) καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ επεκτείνουν τη στρατιωτική συνεργασία» αναφέρει ο τίτλος της τουρκικής έκδοσης της DW, σχολιάζοντας πως οι δύο χώρες κατέληξαν σε μία στρατηγική συνεργασία, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Ισραήλ επικυρώνει αμυντική συμφωνία 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ελλάδα» γράφει το αμυντικό site haber.aero, αναδημοσιεύοντας τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς, σύμφωνα με τις οποίες η συμφωνία αντικατοπτρίζει τις εξαιρετικές και αναπτυσσόμενες σχέσεις που έχει η χώρα του με την Ελλάδα.

«Στρατηγική συμφωνία Ισραήλ με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του εξειδικευμένου airturkhaber.com, το οποίο σχολιάζει πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, έρχεται ως αντιστάθμισμα στις δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου που πραγματοποιεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Ισραήλ επικυρώνει συμφωνία 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ελλάδα» αναφέρει η Sozcu, τονίζοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικού εφοδιασμού που έχει υπογραφεί ποτέ μεταξύ των δύο χωρών. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.