Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι «διερευντικές» είναι αυτό ακριβώς που λένε και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, όπως οι προηγούμενες.

Από τον "Στόχο" που κυκλοφορεί... Η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στις 25 Ιανουαρίου στη...



Από τον "Στόχο" που κυκλοφορεί...

Η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στις 25 Ιανουαρίου στην κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη, είναι συνέχεια άλλων 60 αποτυχημένων διερευνητικών επαφών. Δεν πρόκειται για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών αλλά ακριβώς αυτό που λέει ο όρος. Δηλαδή "διερεύνηση" του πεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλογο. Δεν αποτελούν επίσημη διαπραγμάτευση, δεν δημιουργούν δεσμεύσεις κι επιδιώκουν μόνο την ανίχνευση προθέσεων των δύο πλευρών. Δεν τηρούνται πρακτικά και δεν ανταλλάσσονται επισήμως έγγραφα.

Η Τουρκία στοχεύει να συμπεριλάβει θέματα που δεν δέχεται να συζητήσει η Ελλά-δα, όπως κυριαρχίας (Ίμια, γκρίζες ζώνες), μη επέκτασης των χωρικών μας υδάτων (12 ναυτικά μίλια), αποστρατικοποίησης νησιών, το εύρος του εναέριου χώρου μας, θέμα Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και ζητήματα δικαιοδοσίας στις περιοχές έρευνας και διάσωσης. Και επειδή η τουρκία ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ γι αυτό και δεν θα υπάρχουν εξελίξεις. Επειδή στα παραπάνω ζητήματα ακόμη κι αν το θέλουν οι κυβερνώντες δεν κάνει πίσω ούτε η Ελλάδα, γιατί δεν τους παίρνει να κάνουν πίσω. 

Θεωρητικά η Αθήνα θέλει ως αποτέλεσμα των διερευνητικών και ενδεχόμενου διαλόγου να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά ΜΟΝΟ για θέματα υφαλοκρηπίδας και οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Κάτι που δεν δέχεται η τουρκία και για αυτό δεν θα πάμε στην Χάγη. Γιατί η Χάγη ακόμη κι αν δώσει πράγματα στην τουρκία, αυτά θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που η τουρκία θέλει και διεκδικεί. Όποιον ακούτε λοιπόν να μιλάει για Χάγη, ή είναι παντελώς άσχετος ή το κάνει με σκοπιμότητα γνωρίζοντας πως είναι άσχετοι οι περισσότεροι από όσοι τον ακούνε. 

“Αντιπολιτικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.