Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπάιντεν: Αφαίρεσε την προτομή του Τσόρτσιλ από το Οβάλ Γραφείο - Έβαλε ενός ακτιβιστή

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε την Τετάρτη ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε και τη νέα εικόνα του Οβάλ Γραφείου, την ώρα πο...




Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε την Τετάρτη ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε και τη νέα εικόνα του Οβάλ Γραφείου, την ώρα που υπέγραψε τα πρώτα του διατάγματα.

Ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αφαίρεσε την προτομή του Ουίνστον Τσόρτσιλ από το Οβάλ Γραφείο, αντικαθιστώντας την με μια του Σέζαρ Τσάβες (Αμερικανού ακτιβιστή), σε μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έκανε στην πρώτη του μέρα ως νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Το ανασχεδιασμένο Οβάλ Γραφείο «δεν έχει την προτομή του εμβληματικού πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλέιου» έγραψε η «Washington Post», λίγο μετά αφότου ο Μπάιντεν κάλεσε τους δημοσιογράφους στην υπογραφή των πρώτων 15 εκτελεστικών διαταγμάτων με τα οποία ξεκίνησε την προεδρική του θητεία.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν διακόσμησε το νέο του γραφείο με ένα μεγάλο πορτραίτο του πρώην Προέδρου Φρανκλίνου Ρούζβελτ, αλλά και πορτραίτα του Τόμας Τζέφερσον, του Αλεξάντερ Χάμιλτον, του Βενιαμίν Φρανκλίνου και του Τζορτζ Ουάσινκγοτν.

Στις 22 Ιανουαρίου 2017, ο τότε νεοκλεγείς Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επαναφέρει στο Οβάλ Γραφείο την προτομή του Τσόρτσιλ, που είχε αφαιρέσει ο Μπαράκ Ομπάμα, για να τοποθετήσει την προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.