Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποιά είναι τα 9 ισχυρότερα διαβατήρια στον πλανήτη; Aυτή είναι η κατάταξη ισχύος

Ένα διαβατήριο από την Ιαπωνία ανοίγει περισσότερες πόρτες από ένα διαβατήριο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με το Henley Passport...





Ένα διαβατήριο από την Ιαπωνία ανοίγει περισσότερες πόρτες από ένα διαβατήριο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με το Henley Passport Index.

Ο δείκτης αποτελεί μια ετήσια κατάταξη της ισχύος των διαβατηρίων η οποία καθορίζεται από τον αριθμό των προορισμών όπου μπορεί να εισέλθει ο κάτοχος ενός διαβατηρίου χωρίς visa. Έτσι, ένα ιαπωνικό διαβατήριο υπόσχεται ταξίδια χωρίς επιπλοκές σε 191 χώρες και περιοχές μέσα στο 2021, σε όσες δηλαδή επέτρεπε την πρόσβαση χωρίς βίζα και το 2020.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Σιγκαπούρη με το διαβατήριό της να παρέχει πρόσβαση σε 190 χώρες, και ακολουθούν στη τρίτη η Νότια Κορέα και η Γερμανία με πρόσβαση σε 189 χώρες και εδάφη.

Η κατάταξη του 2021 παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη σε σχέση με το 2020 με μόνο δύο εξαιρέσεις: το διαβατήριο της Νέας Ζηλανδίας που προσφέρει πλέον πρόσβαση χωρίς βίζα σε 185 χώρες, μία περισσότερη από ό, τι το 2020. Και της Αυστραλίας που εξασφάλισε επίσης πρόσβαση χωρίς βίζα σε μια επιπλέον χώρα και συνολικά σε 184.

Τα διαβατήρια από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, είναι αυτά που βρίσκονται στη χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης καθώς προσφέρουν πρόσβαση σε λιγότερες από 30 χώρες το καθένα.

Σημειώνεται ότι με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις να ποικίλλουν από χώρα σε χώρα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, ορισμένες χώρες απαιτούν υποχρεωτικές καραντίνες και αρνητικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 κατά την άφιξη.

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο
1.Όσοι κατέχουν διαβατήριο από την Ιαπωνία μπορούν να επισκεφθούν 191 μέρη χωρίς βίζα το 2021.
2.Όσοι κατέχουν διαβατήριο από τη Σιγκαπούρη μπορούν να επισκεφθούν 190 θέσεις χωρίς βίζα το 2021.
3.Όσοι κατέχουν διαβατήρια από τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα μπορούν να επισκεφθούν 189 μέρη χωρίς βίζα το 2021.
4.Όσοι κατέχουν τα διαβατήρια από τη Φινλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία μπορούν να επισκεφθούν 188 μέρη χωρίς βίζα το 2021.
5.Όσοι κατέχουν διαβατήρια από την Αυστρία και τη Δανία μπορούν να επισκεφθούν 187 μέρη χωρίς θεώρηση το 2021.
6.Όσοι κατέχουν διαβατήρια από τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία μπορούν να επισκεφθούν 186 μέρη χωρίς βίζα το 2021.
7.Όσοι κατέχουν διαβατήρια από το Βέλγιο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επισκεφθούν 185 θέσεις χωρίς βίζα το 2021.
Όσοι κατέχουν διαβατήρια από την Αυστραλία, την Τσεχία, την Ελλάδα και τη Μάλτα μπορούν να επισκεφθούν 184 μέρη χωρίς βίζα το 2021.
8.Όσοι κατέχουν διαβατήριο από τον Καναδά μπορούν να επισκεφθούν 183 μέρη χωρίς βίζα το 2021.
9.Όσοι κατέχουν διαβατήριο από την Ουγγαρία μπορούν να επισκεφθούν 182 μέρη χωρίς βίζα το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.