Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΜΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ή Ηλίθιοι... Διπλωματικοί κύκλοι διαρρέουν για 62ο γύρο στην Αθήνα... ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙ...;;;

Όταν πας και η Άγκυρα σου θέτει Αποστρατικοποίηση νησιών, ενάεριο χώρο, γκρίζες ζώνες, Θράκη και Δωδεκάνησσα, ακόμη κι α εσυ δεν αποδέχεσα...



Όταν πας και η Άγκυρα σου θέτει Αποστρατικοποίηση νησιών, ενάεριο χώρο, γκρίζες ζώνες, Θράκη και Δωδεκάνησσα, ακόμη κι α εσυ δεν αποδέχεσαι την συζήτηση για ποιόν 62ο κύκοκάνεις λόγο; Να πεις τι; Να συζητήσεις για ποιά θέματα ακριβώς; Έχει βρεί πεδίο διαπραγματεύσεων;;;

Στις άτυπες -μη δεσμευτικές- συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, κατά πληροφορίες η κάθε πλευρά παρουσίασε την δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τουρκική πλευρά έθεσε τις γνωστές απαιτήσεις της για αποστρατικοποίηση των νησιών, για τον εναέριο χώρο και τις περιοχές ευθύνης για έρευνα και διάσωση - μια κίνηση αναμενόμενη, αλλά και χωρίς αποτέλεσμα, μιας και οι διερευνητικές επαφές δεν συνιστούν διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στην θέση για την ανάγκη διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών - ζήτημα που θεωρεί ότι είναι το κύριο πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο τουρκικό τύπος λέει πως τέθηκαν και θέματα "τουρκικής μειονότητας" σε Θράκη Ρόδο και Κώ...

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις απόψεις των Τούρκων αναμένεται να αναπτυχθεί στον επόμενο, τον 62ο, γύρο των διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται και η ανάπτυξη των τουρκικών θέσεων σε απάντηση των ελληνικών επιχειρημάτων.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Εξετάζουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης

«Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016. Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης, για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί. Αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και συμπλήρωσε: «Είναι ξεκάθαρο -όπως άλλωστε έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και προσδοκά να πράξει το ίδιο και η τουρκική». Οι διερευνητικές επαφές «δεν είναι διαπραγματεύσεις, ούτε έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα» επισήμανε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.