Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φτάνει στην Αθήνα η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας... Στις 3 στο Ελληνικό Πεντάγωνο, υπογράφονται τα Rafale...!!

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οριστικοποιείται και τυπικά η ιστορική συμφωνία για την απόκτηση ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τ...





Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οριστικοποιείται και τυπικά η ιστορική συμφωνία για την απόκτηση ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα και την Πολεμική της Αεροπορία.

Η υπογραφή ανάμεσα στην κατασκευάστρια εταιρεία των Rafale, Dassault, και της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα γίνει παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Φλοράνς Παρλύ, η οποία έρχεται γι αυτόν τον λόγο στην Αθήνα.

Όπως έχει ανακοινώσει το ΥΕΘΑ «Στις 14:00’ θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του και θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale”. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας».

Υπενθυμίζεται πως η Πολεμική Αεροπορία θα ενισχυθεί με 4 μονοθέσια καινούργια αεροσκάφη Rafale και 2 διθέσια καινούργια αεροσκάφη, 10 μονοθέσια μεταχειρισμένα αεροσκάφη και 2 διθέσια μεταχειρισμένα αεροσκάφη μαζί με την εφοδιαστική υποστήριξη, τα ανταλλακτικά, τον επίγειο εξοπλισμό υποστήριξης, την εκπαίδευση.

Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους με ρυθμό ενός ανά μήνα. Τα έξι καινούργια Rafale θα παραληφθούν την άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν στις αρχές του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.