Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Αρπάχτηκαν» Πομπέο – Τσαβούσογλου! «Ο Ερντογάν πρέπει να στείλει πίσω στη Μόσχα τους S-400»

Μπορεί οι Τούρκοι να επιδίδονται σε λεονταρισμούς και να φτάνουν στο σημείο να απειλούν τις ΗΠΑ, ωστόσο, είναι βέβαιο πως οι κυρώσεις που ε...





Μπορεί οι Τούρκοι να επιδίδονται σε λεονταρισμούς και να φτάνουν στο σημείο να απειλούν τις ΗΠΑ, ωστόσο, είναι βέβαιο πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον στο καθεστώς Ερντογάν, έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στο παλάτι.

Οι προκλητικοί Τούρκοι, θεωρούν αδιανόητο το γεγονός πως μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ επέβαλε κυρώσεις σε μία άλλη χώρα της Συμμαχίας. Προφανώς κάνουν τους χαζούς ή όντως είναι χαζοί.

Πολιτικοί αναλυτές στην γείτονα εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για την τακτική Ερντογάν που οδήγησε σε ρήξη με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν το επόμενο διάστημα για την Άγκυρα, έχοντας ουσιαστικά μόνο τη στήριξη του Ιράν, του Πακιστάν και κατά περίπτωση της Μόσχας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο. Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της χώρας του για την απόφαση της Ουάσιγκτον, με το διάλογο σύμφωνα με πληροφορίες να είναι ιδιαιτέρως έντονος. Είναι η δεύτερη φορά που οι δύο άνδρες «αρπάζονται» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Είχε προηγηθεί ο έντονος διάλογος που είχαν στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Έμπειροι διπλωμάτες επισημαίνουν πως οι εξελίξεις για την Τουρκία ενδέχεται να γίνουν ακόμα χειρότερες, με δεδομένο το γεγονός ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν διάκειται θετικά προς την Ελλάδα και έχει στο παρελθόν εκφράσει ενστάσεις για την πολιτική Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.