Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ... Η Ελλάδα θα αποκτήσει εργοστάσιο που θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποια είναι η εταιρεία

   Tη δημιουργία εργοστασίου που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ο επικεφαλή...

  



Tη δημιουργία εργοστασίου που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Next e.Go και ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, παρουσία του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετά από τη μεγάλη επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια που προβλέπει την αντικατάσταση των συμβατικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το «πράσινο φως» στην αυτοκινητοβιομηχανία Next e.Go, για τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επένδυση που θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η Next e.Go

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO, που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Dr. Γκίντερ Σου, κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας.

Αρχές του περασμένου Απριλίου, καθώς η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Η είσοδος ωστόσο του ολλανδικού επενδυτικού ομίλου ND Industrial, στο μετοχικό της κεφάλαιο, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, «ανάστησε» οικονομικά την εταιρεία. Στην νέα εταιρεία με το όνομα Next.e.GO Mobile διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ούλριχ Χέρμαν, ο πρώην επικεφαλής ψηφιοποίησης στην εταιρεία Heidelberger Druckmaschinen.

Με την ολοκλήρωση της μετάβασης στον ολλανδικό όμιλο, στόχος της νέας διοίκησης αποτελεί η πώληση μικρών, ευέλικτων και οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατάλληλων για μικρές κυρίως αποστάσεις. Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε ήταν στη βιομηχανική περιοχή Άαχεν το 2018 κι έφερε το λογότυπο e.GO Life. Η τιμή πώλησής του ήταν κάτω από 16.000 ευρώ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί 450 άτομα, τα οποία δουλεύουν σε ευέλικτες ομάδες, για την παραγωγή αποδοτικών και ιδιαίτερα ανθεκτικών ηλεκτρικών οχημάτων, ιδανικά για μικρές αποστάσεις, όπως αναγράφει στο site της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.