Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβόλιο Pfizer: 1.265.550 δόσεις στην Ελλάδα έως τέλος Μαρτίου - Τι προβλέπεται για τον γενικό πληθυσμό

Στις 26 Δεκεμβρίου η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη δόση των 9.750 εμβολίων κορονοϊού της Pfizer και μία ημέρα μετά θα ξεκινήσουν οι εμβολ...





Στις 26 Δεκεμβρίου η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη δόση των 9.750 εμβολίων κορονοϊού της Pfizer και μία ημέρα μετά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Τα νοσοκομεία είναι... Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας, όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως είπε, τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε πέντε ειδικούς χώρους, που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση και στη διανομή θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στη μεταφορά σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει δημιουργήσει πλατφόρμες για την πραγματοποίηση ραντεβού, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έως 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων και έως το τέλος Μαρτίου 1.265.550 δόσεις, μόνο από την Pfizer.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, η πλατφόρμα των ραντεβού αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο 10ημερο του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.