Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τραμπ θέλει τα ομοσπονδιακά κτίρια σε ελληνορωμαϊκό στιλ – Υπέγραψε και διάταγμα

Τα μελλοντικά κτίρια των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «όμορφα» σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμά του Ντόναλντ Τραμπ, ένα μή...





Τα μελλοντικά κτίρια των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «όμορφα» σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμά του Ντόναλντ Τραμπ, ένα μήνα πριν από το τέλος της θητείας του. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει «κατά μεγάλο μέρος σταματήσει να οικοδομεί όμορφα κτίρια», διατείνεται στο διάταγμα.

Το προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα έχει στόχο να «ενθαρρύνει» τη «μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική» στα ομοσπονδιακά δημόσια κτίρια, με κατά προτίμηση ελληνορωμαϊκό – «κλασικό» στιλ ή άλλα «παραδοσιακά» πρότυπα, στις μελλοντικές συμβάσεις οικοδόμησης τέτοιων. Αυτό είναι το στιλ πολλών γνωστών κτιρίων ειδικά στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, όπου εδρεύει το Κογκρέσο και του Lincoln Memorial.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει «κατά μεγάλο μέρος σταματήσει να οικοδομεί όμορφα κτίρια», διατείνεται το διάταγμα, επικρίνοντας το «παράταιρο ετερόκλιτο μίγμα» της αρχιτεκτονικής των δημόσιων κτιρίων που ανεγέρθηκαν στην Ουάσινγκτον μετά το 1950.

Στην αρχική του εκδοχή, το κείμενο επέβαλε απαγόρευση στην οικοδόμηση κτιρίων οποιουδήποτε άλλου αρχιτεκτονικού στιλ πλην του ελληνορωμαϊκού, προκαλώντας αντιδράσεις από μέρους ορισμένων ενώσεων αρχιτεκτόνων.

Μολονότι οι διατυπώσεις του τελικού κειμένου είναι μετριασμένες και πιο ευέλικτες, το εκτελεστικό διάταγμα επικρίθηκε από την ένωση αρχιτεκτόνων του American Institute, που εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.