Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Γαλλία Βγαίνει από την καραντίνα αλλά με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη Γαλλία τα ποσοστά εξάπλωσης του κορονοϊού παραμένουν πολύ υψηλά. Γι’ αυτό επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, παρά την επ...





Στη Γαλλία τα ποσοστά εξάπλωσης του κορονοϊού παραμένουν πολύ υψηλά. Γι’ αυτό επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, παρά την επιφυλακτική έξοδο από την καραντίνα στις 15 Δεκεμβρίου.


Στη Γαλλία η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά, περιλαμβανομένης της 31ης Δεκεμβρίου, την ώρα που η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία των μουσείων, των κινηματογράφων και των θεάτρων μετατέθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (10.12.2020) ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Γαλλία θα προχωρήσει στο σχέδιό της για άρση της εντολής παραμονής στο σπίτι στις 15 Δεκεμβρίου, την οποία, όμως, θα αντικαταστήσει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, ανέφερε ο Ζαν Καστέξ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 20.00 το βράδυ τοπική ώρα από την επόμενη Τρίτη (15.12.2020) και δεν θα εφαρμοστεί την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά αντιθέτως θα εφαρμοστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διότι η 31η Δεκεμβρίου «συγκεντρώνει όλα τα συστατικά μιας επιδημιολογικής αναζωπύρωσης».

Οι βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπως για να βγει κανείς να κάνει τα ψώνια του ή να αθληθεί, να πάει στον γιατρό ή βόλτα τον σκύλο του, όμως ο Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού έχει σχεδόν σταματήσει εδώ και μία εβδομάδα, οπότε «απέχουμε πολύ από τη νίκη», «βρισκόμαστε σε ενός είδους σταθερή κατάσταση».

«Η τηλεργασία θα παραμείνει ο κανόνας», τόνισε ο ίδιος.

Γαλλία: Σε επαγρύπνηση

Στόχος είναι, εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, να «επιτρέψουμε στον καθένα και την καθεμία να επωφεληθεί των εορτών του τέλους του έτους», όμως κάνουμε τα πάντα «για να μειώσουμε τον κίνδυνο να χρειαστεί να ζήσουμε μια τρίτη καραντίνα τους επόμενους μήνες».

Οι πολιτιστικοί χώροι, που επρόκειτο να ξανανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό στις 15 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να περιμένουν τρεις ακόμη εβδομάδες, καθώς τα ποσοστά μολύνσεων από την Covid19 δεν μειώνονται τόσο γρήγορα όσο η κυβέρνηση ήλπιζε και η κατάσταση θα «επανεξεταστεί την 7η Ιανουαρίου», επισήμανε ο Ζαν Καστέξ.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο τέλος αυτού του δεύτερου κύματος και δεν θα πετύχουμε τους στόχους που είχαμε ορίσει για τη 15η Δεκεμβρίου», επισήμανε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε την προσοχή μας. Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι και να βρούμε τον δρόμο μας τις επόμενες λίγες εβδομάδες με πολύ μεγάλη επαγρύπνηση», υπογράμμισε.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η εντολή για παραμονή στο σπίτι, που είχε επιβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου με στόχο να αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα του Covid19 θα αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου κι ότι τα μουσεία, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα μπορούσαν να ξαναλειτουργήσουν από αυτήν την ημερομηνία.

Όμως, αυτό θα εξαρτιόταν, όπως είχε πει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, από το να μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε περίπου 5.000 την ημέρα.

Αν και οι μολύνσεις είναι πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τους αριθμούς κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος, η Γαλλία καταγράφει αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο 11.368 νέα κρούσματα καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.