Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... Φωτιά στη Λιβύη με Τουρκικά F-16 πάνω από Σύρτη & Τζούφρα... πάνω στην γραμμή ανακωχής

Η Άγκυρα βαδίζει βάσει σχεδίου στη Λιβύη στοχοποιώντας ταυτόχρονα Ελλάδα και Αίγυπτο Ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφο...





Η Άγκυρα βαδίζει βάσει σχεδίου στη Λιβύη στοχοποιώντας ταυτόχρονα Ελλάδα και Αίγυπτο

Ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες ώρες, "για τουρκική στρατιωτική πτήση” πάνω από τις περιοχές Σύρτη και Αλ Τζούφρα, κατά μήκος της γραμμής ανακωχής μεταξύ των δύο αντίπαλων δυνάμεων Τρίπολης και Βεγγάζης.

Η πηγή καθόρισε την Τουρκία ως "έναν από τους κύριους υποστηρικτές" της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, τονίζοντας την συνεχή μεταφορά δυνάμεων και εξοπλισμού ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Ο στρατός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί μεγάλες μετακινήσεις των δυνάμεων του Χαφτάρ στην Σύρτη και Τζούφρα και σήμερα.

Οι προθέσεις των Τούρκων όμως είναι επικίνδυνες όχι μόνο για τον Χαφτάρ, αλλά και για όλες τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδος.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει μια ναυτική και μια αεροπορική βάση στο ελεγχόμενο από την GNA τμήμα της Λιβύης, στις οποίες θα μεταφέρει δυνάμεις της στη Βόρεια Αφρική.

Σε συνδυασμό με τα σχέδια αεροναυτικής βάσεως στα Κατεχόμενα στην Κύπρο και με την ήδη υπάρχουσα ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, η Άγκυρα επιχειρεί τον έλεγχο της Α. Μεσόγειου, και ειδικά της πορείας του αγωγού East Med.

Την ίδια στιγμή ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Lorenzo Gurini, χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λιβύη περίπλοκη και λίαν επικίνδυνη, σημειώνοντας ότι οι αρχές της χώρας του εργάζονται για να διατηρήσουν την κατάπαυση του πυρός και υποστηρίζουν μια λύση στο πλαίσιο ενός εσωτερικού διαλόγου, για μια πολιτική λύση που θα οδηγήσει σε πολιτικές εκλογές έως το τέλος του επόμενου έτους.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.