Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ... Σύντομα στην Πολεμική Αεροπορία τα υπερπολύτιμα μεταγωγικά C-27J Spartan

Επιπλέον ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με την απόκτηση μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J Spartan Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργ...





Επιπλέον ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με την απόκτηση μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J Spartan

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, παρουσίασε την επιπλέον ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε παρουσίαση του προγράμματος υποστήριξης των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας ή «Σπαρτιάτες», όπως είναι το παρατσούκλι τους ελληνιστί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χρήστου Μαζανίτη στο enikos.gr πρόκειται για την FoS (Follow on Support), με την κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, Leonardo (LEONARDO SOCIETA PER AZIONI) να έχει το πρόκριμα, η οποία ήταν και η μοναδική που κατέβηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε, με τις διαμαρτυρίες να περισσεύουν από αρκετές πλευρές.

Οι όροι της νέας σύμβασης, που ελπίζουμε να μην κολλήσει πάλι, προβλέπουν αλλαγή στην συνολική δαπάνη του έργου. Το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΑ έτρεξαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να προετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος που παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πλέον το στοίχημα που μένει να κερδηθεί είναι αυτό με τον χρόνο. Οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν τάχιστα αφού οι διαθεσιμότητες μεταγωγικών αεροσκαφών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και οι τεχνικοί της ΠΑ έχουν ξεπεράσει εαυτόν με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.