Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μακρόν: Έτσι θα εξοντώσουμε την «ισλαμική ύδρα»... «Είτε θα ακολουθήσετε τις γαλλικές αξίες ή θα φύγετε»

Την ραγδαία αύξηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού επιχειρεί να αντιμετωπίσει με νέο νόμο ο Εμμάνουελ Μακρόν Ηγαλλική κυβέρνηση παρουσίασ...



Την ραγδαία αύξηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού επιχειρεί να αντιμετωπίσει με νέο νόμο ο Εμμάνουελ Μακρόν

Ηγαλλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου την Τετάρτη με στόχο τον καλύτερο εξοπλισμό της Γαλλίας ενάντια στον «ισλαμικό ριζοσπαστισμό», ένα σχέδιο που προωθεί ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν για να ξεριζώσει αυτούς που αποκαλεί «αυτονομιστές» υπονομεύοντας το έθνος, ανέφεραν ξένα ΜΜΕ.

Η προτεινόμενη νομοθεσία στοχεύει σχολεία , τζαμιά ή ενώσεις που προωθούν μια ιδεολογία που έρχεται σε αντίθεση με τις γαλλικές αξίες, την οποία ιδεολογία οι αρχές ονόμασαν «Ισλαμική Ύδρα».

Το θέμα είναι ευαίσθητο λόγω του μεγάλου μουσουλμανικού πληθυσμού στη Γαλλία, που εκτιμάται σε 5 εκατομμύρια. Ο προτεινόμενος νόμος, με τίτλο «Υποστηρίζοντας τις Ρεπουμπλικανικές Αρχές», δεν αναφέρει άμεσα ούτε το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό ούτε τους Μουσουλμάνους.

Ο πρωθυπουργός Jean Castex τόνισε ότι «δεν είναι ένα κείμενο ενάντια στις θρησκείες ούτε στοχεύει τη μουσουλμανική θρησκεία». Αντ 'αυτού, είπε, είναι «νομοσχέδιο ελευθερίας, νομοσχέδιο προστασίας, νομοσχέδιο χειραφέτησης από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό» ή άλλες ιδεολογίες που επιδιώκουν τους ίδιους στόχους.

Ο Καστέξ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ότι εκείνοι που επιδιώκουν να «διαιρέσουν και να διαδώσουν το μίσος και τη βία» βρίσκονται στην καρδιά του «αυτονομισμού». Μεταξύ των αξιοσημείωτων μέτρων είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση από την ηλικία των 3 ετών, επιτρέποντας την επιλογή της κατ 'οίκον εκπαίδευσης μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Το μέτρο αποσκοπεί στον τερματισμό των λεγόμενων παράνομων σχολείων που διαχειρίζονται φονταμενταλιστές με τη δική τους ατζέντα

Ένα άλλο άρθρο ενθαρρύνει τα τζαμιά να εγγραφούν ως χώροι λατρείας, προκειμένου να επιτηρούνται καλύτερα από τις αρχές. Περισσότερα από 2.600 τζαμιά στην Γαλλία, τα οποία έχουν συχνά και εκπαιδευτικά καθήκοντα για τους νεαρούς μουσουλμάνους, λειτουργούν επί του παρόντος βάσει κανονισμών για τις ενώσεις.


Επιπλέον, ένας δικαστής μπορεί να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε καταδικαστεί για πρόκληση τρομοκρατίας, διακρίσεων, μίσους ή βίας από το να επισκέπτεται τζαμιά. Η ξένη χρηματοδότηση για τα τζαμιά, αν και δεν απαγορεύεται, θα πρέπει να δηλώνεται εάν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ (12.000 $).

Το νομοσχέδιο αναθεωρεί επίσης τον θεμελιώδη νόμο του 1905 της Γαλλίας που χωρίζει την εκκλησία και το κράτος και εγγυάται ένα κοσμικό έθνος προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να αποσαφηνίσει θέματα πίστης, δήλωσε ο Castex.

Οι αλλαγές στις "πρακτικές βίας και τις απειλές" καθιστούν απαραίτητες τις τροποποιήσεις στον κοσμικό νόμο και έναν παλαιότερο νόμο του 1901 που διέπει τις ενώσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Σε ένα άρθρο του νέου νόμου σχετικά με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το σχέδιο νόμου θα το καθιστούσε έγκλημα που θα τιμωρούταν με πρόστιμα και έως και ένα έτος φυλάκισης για έναν γιατρό να παράσχει σε μια νεαρή γυναίκα πιστοποιητικό ότι είναι παρθένα, το οποίο πολλές φορές απαιτείται πριν από τις μουσουλμανικές τελετές γάμου.

Όσοι ασκούν πολυγαμία δεν θα τους χορηγούνται από τις γαλλικές αρχές κάρτες διαμονής. Ο Μάκρον ανέφερε σε ομιλία του τον Οκτώβριο τους λόγους για τους οποίους ήθελε να αντιμετωπίσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό σε όλες τις μορφές του. Είπε ότι οι εξτρεμιστές θέλουν «να δημιουργήσουν μια παράλληλη τάξη, να χτίσουν άλλες αξίες, να αναπτύξουν μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, αρχικά αποσχιστική, αλλά με τελικό στόχο να πάρουν τον πλήρη έλεγχο».

Ο αποκεφαλισμός - από έναν 18χρονο Τσετσενό πρόσφυγα - τον Οκτώβριο ενός καθηγητή κατέδειξε την ανάγκη θέσπισης έκτακτων μέτρων εναντίον του φονταμενταλισμού. Οι χρήστες του διαδικτύου βοήθησαν στην ενημέρωση του φονιά για την τοποθεσία του δασκάλου.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε και αν το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα εγκριθεί, ωστόσο, τα πρόσφατα γαλλικά μέτρα κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μιας σειράς κρατών του μουσουλμανικού κόσμου. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το κράτος θα αρχίσει να παρακολουθεί και να ελέγχει 76 μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, εκ των οποίων οι 16 θα βρίσκονται στην περιοχή του Παρισιού και οι υπόλοιποι σε άλλα μέρη της Γαλλίας. Ορισμένα τζαμιά αναμένεται να κλείσουν.

Τα μέτρα έχουν περιγραφεί ως «μαζικά και άνευ προηγουμένου». Ο Νταρμανίν ανακοίνωσε επίσης σχέδια για το κλείσιμο της ομάδας αναφοράς της ισλαμοφοβίας της χώρας, την οποία η Human Rights Watch έχει καταδικάσει ως μέτρο που «κινδυνεύει να στιγματίσει τους μουσουλμάνους στη Γαλλία».

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη θρησκευτική ελευθερία, Sam Brownback, δήλωσε πρόσφατα για την κατάσταση στη Γαλλία «Φυσικά ανησυχώ για το τι συμβαίνει στη Γαλλία», αναφερόμενος στα ολοένα και πιο δρακόντεια μέτρα που λαμβάνονται από Γάλλους αξιωματούχους. "Μπορεί να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος που μπορεί, νομίζω, να είναι χρήσιμος," αλλά "όταν είστε πολύ καταπιεστικοί, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί", προειδοποίησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.