Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν άλλαξε τον Τούρκο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον – Τοποθέτησε στενό του συνεργάτη

Σε αλλαγή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον προχώρησε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, διορίζοντας τον στενό του συνεργάτη Μ...





Σε αλλαγή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον προχώρησε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, διορίζοντας τον στενό του συνεργάτη Μουράτ Μερτσάν (φωτο) ως επικεφαλής της πρεσβείας της Άγκυρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

O ηλικίας 61 ετών Μερτσάν, που υπηρετούσε μέχρι τώρα ως πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ιαπωνία, αντικαθιστά τον Σερντάρ Κιλίτς, που ήταν από το 2014 επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.

Ο Μερτσάν είναι ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και έμπειρος διπλωμάτης, καθώς ο Ερντογάν προσπαθεί να προσαρμοστεί στην προεδρική αλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μερτσάν έχει διατελέσει επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο τουρκικό Κοινοβούλιο και Υπουργός Ενέργειας από τον Φεβρουάριο του 2012 ως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.