Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός-Παπαευαγγέλου: Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο

Σε ερώτηση για το αν το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό και αν θα περιλαμβάνει πιστοποιητικό εμβολιασμένου απάντησε στην ενημέρωση της Δευτέρα...





Σε ερώτηση για το αν το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό και αν θα περιλαμβάνει πιστοποιητικό εμβολιασμένου απάντησε στην ενημέρωση της Δευτέρας η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που της έγινε ανέφερε: «Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Μαρτίου, ο εμβολιασμός μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικά με απόφαση του Υπουργού Υγείας και μετά από γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Υπάρχουν σκέψεις να ενεργοποιήσετε αυτήν την πρόβλεψη; Και αν ναι, θα περιλαμβάνει και πιστοποιητικό εμβολιασμένου; Πώς θα προστατέψετε τους πολίτες που θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο; Μπορεί να αναπτυχθεί έναν άτυπο απαγορευτικό σε βάρος τους για διάφορες δραστηριότητες, όπως ταξίδια με αεροπλάνο, χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλα;», με την κα. Παπαευαγγέλου να απαντά αρχικά: « Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, είμαστε κάθετοι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο».

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες για τον εμβολιασμό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση, είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας, να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», επισήμανε η κα. Παπαευαγγέλου.

«Ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται, ήδη σήμερα στην πρωινή μας συνάντηση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συζητήθηκε πώς ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό χώρο, μου διαφεύγει τώρα ακριβώς ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα, και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε ακόμη η κα. Παπαευαγγέλου για να αναφέρει στη συνέχεια: «Και για το αν αυτό θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη, πάλι αυτό είναι αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου να επιλέξει αν θα εμβολιαστεί ή όχι.Δεν ξέρω. Έχει δημοσιευθεί για κάποιες αεροπορικές εταιρείες που τυχόν να ζητάνε κάποιο τέτοιο πιστοποιητικό, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.