Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος κατάσκοπος «δίνει στεγνά» τη ΜΙΤ: «Διατάχθηκα να δολοφονήσω Αυστριακή πολιτικό»

   Μεγάλη ανησυχία πως η Τουρκία ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει δολοφονίες στην Ευρώπη Ο Feyyaz Öztürk παραδόθηκε στην αστυνομία της Αυστρί...

  


Μεγάλη ανησυχία πως η Τουρκία ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει δολοφονίες στην Ευρώπη

Ο Feyyaz Öztürk παραδόθηκε στην αστυνομία της Αυστρίας ισχυριζόμενος εκβιαζόταν από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, προκειμένου να δολοφονήσει την Αυστριακή βουλευτή, Berivan Aslan, η οποία έχει κουρδική καταγωγή.

Ο ίδιος είναι Ιταλός πολίτης τουρκικής καταγωγής και βρίσκεται υπό κράτηση στην αυστριακή αστυνομία, στην οποία κατέφυγε αυτοβούλως.

Αστυνομική έκθεση, που διέρρευσε στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης και "ελήφθη" από την Daily Telegraph, περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς του Öztürk.Από τότε που ο Öztürk διατύπωσε τους παραπάνω ισχυρισμούς, η Άσλαν τέθηκε υπό αστυνομική προστασία και δεν κυκλοφορεί εκτός σπιτιού της χωρίς να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Του δόθηκε εντολή, σύμφωνα με τον ίδιο να «εξαπλώσει το χάος» και ότι είχαν προγραμματιστεί άλλες επιθέσεις εναντίον δύο άλλων πολιτικών, ένας εκ των οποίων ήταν ο Peter Pilz, ο ιδρυτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Now.

Ο Öztürk ισχυρίστηκε ότι στόχος της επιχείρησης ήταν να διασφαλίσει ότι η Aslan και οι άλλοι πολιτικοί «θα πάρουν το μήνυμα».

Ισχυρίζεται επίσης ότι η Aslan θα είχε δολοφονηθεί τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού ο ίδιος έσπασε το πόδι του σε ατύχημα ενώ βρισκόταν στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Οι ισχυρισμοί του Öztürk έχουν προκαλέσει ανησυχία ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει δολοφονίες στην Ευρώπη για να σταματήσει την κριτική κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δικηγόρος του Τούρκου επίδοξου εκτελεστή, Ντάνιελ Μότσα, επιβεβαίωσε ότι ο άντρας κατηγορείται για κατασκοπεία για ξένο κράτος και ότι παραδόθηκε στην αστυνομία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα.

Ο Öztürk είχε προσπαθήσει να παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα στο Γκρατς της Αυστρίας, τον Απρίλιο, αλλά απομακρύνθηκε λόγω των κανόνων του κορονοϊού.

Το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, του έδωσε έναν αριθμό τηλεφώνου του γραφείου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Βιέννη και η υπόθεσή του αφέθηκε ανοιχτή μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Τουρκία αρνείται τους ισχυρισμούς του Öztürk και λέει ότι δεν έχει δεσμούς με το κράτος.

Οι ισχυρισμοί για στοχοποίηση του Pilz, μιας επικριτικής φωνής κατά του Ερντογάν χωρίς τουρκική ή κουρδική καταγωγή, έχουν προκαλέσει περισσότερους φόβους, καθώς τα προηγούμενα σχέδια "τουρκικής παρέμβασης" είχαν στόχους μετανάστες ή αυτοεξόριστους αντίστοιχης καταγωγής.Οι σχέσεις μεταξύ της Αυστρίας και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις τόσο από τουρκικές όσο και από κουρδικές ομάδες σε ολόκληρη τη Βιέννη με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Πιλς είπε ότι του προσφέρθηκε και αστυνομική προστασία, αλλά η πρόταση αργότερα ανακλήθηκε.

Τα παραπάνω αναμένεται να εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις σε βάρος του Ερντογάν στην Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.