Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορονοϊού σε προσωπικό αλλά και ασθενείς του νοσοκομείου «Γεννηματάς» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μι...

Τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορονοϊού σε προσωπικό αλλά και ασθενείς του νοσοκομείου «Γεννηματάς» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. 



Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου και συνέπεια αυτού ήταν να κλείσει. «Το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές. Η μία μετατράπηκε σε κλινική κορονοιού  και  οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.


Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κορονοϊό και  πάνω από 8 συναδέλφους εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορονοϊού  του νοσοκομείου στην οποία  νοσηλεύονται. Η  παθολογική  κλινική  με τα  κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο  εξυπηρετείται από μία μόνο κλινική», τονίζει  ο κ. Γιαννάκος.


Στη συνεχεία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού στα νοσοκομεία. «Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό. Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.