Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Ανήλικοι κόντεψαν να κάνουν φόνο για ένα... βιντεοπαιχνίδι

Οι δυο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, κρατώντας σφυρί μπήκαν στην αυλή του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος και χτύπησαν στο κεφάλι τ...

Οι δυο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, κρατώντας σφυρί μπήκαν στην αυλή του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος και χτύπησαν στο κεφάλι τον 13χρονο

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε δύο ανήλικους μαθητές ιδιωτικού γυμνασίου στη Λεμεσό για απόπειρα φόνου, επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον δεκατριάχρονου συμαθητή τους.


Οι δυο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, κρατώντας σφυρί μπήκαν στην αυλή του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος και χτύπησαν στο κεφάλι τον 13χρονο. Ο 13χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού. Διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα κρανίου και για αυτό μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, στη σκηνή του συμβάντος εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα σφυρί και μια τσάντα με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.


Οι δύο νεαροί φέρονται επίσης να υπέδειξαν σημείο, σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σχολείο, όπου είχαν κρύψει προηγουμένως πέντε μαχαίρια κουζίνας και άλλα αντικείμενα, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.


Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ανέφερε ο κ. Κυριάκου, «φαίνεται ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν η αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους σε σχέση με διαδικτυακά παιχνίδια. Οι δυο ανήλικοι είχαν συνωμοτήσει από πριν, με σκοπό να σκοτώσουν τον άλλον μαθητή».


Το παιχνίδι που παρα λίγο να οδηγήσει σε φόνο τους δύο ανήλικους είναι το Among Us, το οποίο έχει αρκετές εφαρμογές βίας μεταξύ των οποίων και φόνους. Οι ανήλικοι έπαιζαν και το παιχνίδι Fortnite, στο οποίο ο νικητής είναι αυτός που θα σκοτώσει όλους τους άλλους.


Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε επίσης ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δραστών και του θύματος ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οι τρεις εμπλεκόμενοι ήταν γνωστοί και διαδικτυακά αλλά και από το σχολείο.


Μετά τη σύλληψή τους, οι δυο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στην αστυνομία Λεμεσού μαζί με τους γονείς τους, καθώς επίσης και με λειτουργό των Υπηεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχίατρο, την γνωμάτευση του οποίου θα αναμένουν οι Αρχές.


Ο 15χρονος δεν είναι ποινικώς ανεύθυνος και ενδεχομένως θα ακολουθηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.