Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκοπράκτορας Ρόδου... «Πλησίαζα παρέες στρατιωτικών, άκουγα τι έλεγαν και τα κατέγραφα..»…

   Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου θα εμφανιστεί την Παρασκευή 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου που φέρεται να εμπλέκεται στη...

  



Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου θα εμφανιστεί την Παρασκευή 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κατασκοπείας.

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και εξετάζουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και USB.

Στόχος τους είναι να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν νέα δεδομένα για τη δράση των δύο κατηγορουμένων αλλά και αν πρόκειται για ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας ή στρατολόγησης πληροφοριοδοτών.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία που σχηματίστηκε και θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Ο 52χρονος μάγειρας φέρεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ότι φωτογράφιζε, και συγκέντρωνε πληροφορίες που αφορούσαν ελληνικά πολεμικά πλοία, στρατιωτικούς αλλά και επισκέψεις επισήμων στο Καστελλόριζο, στοιχεία που προωθούσε στον 35χρονο υπάλληλο της προξενικής αρχής.

«Δεν πήρα λεφτά. Το έκανα για τη μητέρα πατρίδα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ο 52χρονος ο οποίος και αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα έκανε το τελευταίο τετράμηνο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο και έδρασε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο 35χρονος του ζήτησε να καταγράφει τις κινήσεις του στρατού, τον αριθμό των πλοίων και τα πλοία που είναι στο λιμάνι και αν υπάρχουν ελικόπτερα πάνω σε αυτά.

«Δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, συναντιόμασταν κάθε φορά που είχα ρεπό στο Ενυδρείο σε διάφορα καφέ. Για να κλείνουμε τα ραντεβού, μιλούσαμε στο What’s app και σε άλλες εφαρμογές» φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ο 52χρονος και πρόσθεσε:

«Λόγω του ότι ήμουν μάγειρας και μπορούσα να κυκλοφορώ ελεύθερα μέσα στο πλοίο, η δεύτερη αποστολή που μου ανέθεσε ήταν να πλησιάζω παρέες στρατιωτικών και να ακούω τι λένε. Μάλιστα μπορούσα με κάποιους να πιάνω κουβέντα και δήθεν από περιέργεια να ρωτούσα διάφορα στοιχεία και στη συνέχεια να τα κατέγραφα όλα στο κινητό μου και να κράταγα σημειώσεις. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο επειδή έχει φθηνό εισιτήριο, οι στρατιωτικοί το χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ».

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία ο 52χρονος μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.