Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Κουρδική Εθνική Συμμαχία στη Συρία καταγγέλει τουρκικές παραβιάσεις... Προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές τους..

    Η Κουρδική Εθνική Συμμαχία στη Συρία καταδίκασε τη Δευτέρα, τις επιθέσεις της Τουρκίας και των φατριών της στην Ain Issa στη βορειοανατο...

   




Η Κουρδική Εθνική Συμμαχία στη Συρία καταδίκασε τη Δευτέρα, τις επιθέσεις της Τουρκίας και των φατριών της στην Ain Issa στη βορειοανατολική Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα για "επείγουσα δράση".

Η Συμμαχία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Qamishli ότι «ο τουρκικός στρατός και οι εξτρεμιστικές του ομάδες στοχεύουν τον Ain Issa με καθημερινούς βομβαρδισμούς που προσπαθούν να καταλάβουν νέες περιοχές στη βόρεια Συρία».

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι επιθέσεις δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με τις προηγούμενες συμφωνίες που συνήψε η Τουρκία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία».

"Η Κουρδική Εθνική Συμμαχία στη Συρία αποτελείται από 25 κουρδικά πολιτικά κόμματα και οργανώσεις στην Αυτόνομη Διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία, κυρίως το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας, το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα στη Συρία.Η συνάντηση τόνισε την ανάγκη επείγουσας διεθνούς δράσης για τον τερματισμό των τουρκικών παραβιάσεων.

Η Συμμαχία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο για την επίλυση των εκκρεμών προβλημάτων.

Νωρίτερα, το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο στη Συρία καταδίκασε τις επιθέσεις που στοχεύουν στα κεντρικά της γραφεία υπό την ηγεσία των Κούρδων στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Το συμβούλιο δήλωσε, "Αυτή η κλιμάκωση από ένοπλες ομάδες απειλεί τις σχέσεις μεταξύ των κουρδικών κομμάτων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του συμβουλίου και των κουρδικών κομμάτων".

Το Συμβούλιο έκρινε υπεύθυνο τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και κάλεσε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να παρέμβουν για να σταματήσουν αυτές οι πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.