Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκτός τόπου και χρόνου η τουρκική Προεδρία... Κάλεσε τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τις «παράλογες» κυρώσεις «χωρίς καθυστέρηση»

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, το βράδυ της Δευτέρας χαρακτήρισε «παράλογες» και «άκαρπες» τις αμερικα...




Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, το βράδυ της Δευτέρας χαρακτήρισε «παράλογες» και «άκαρπες» τις αμερικανικές κυρώσεις (CAATSA) στην Τουρκία. 

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter υποστήριξε ότι η Τουρκία προωθεί την «παγκόσμια σταθερότητα» και δεν επηρεάζεται από την απειλή κυρώσεων. Κατηγόρησε «αντι-Τουρκικά λόμπι» ως υπεύθυνα για την επιβολή των κυρώσεων και με ύφος… υπερδύναμης κάλεσε τις ΗΠΑ να αντιστρέψουν αυτό το λάθος «χωρίς καθυστέρηση».

«Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 είναι παράλογη, άκαρπη και τελικά ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συνεργασίας μας».

«Η Τουρκία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια και να προωθήσει την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα – αντί να επιδιώξει κλιμάκωση των εντάσεων με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

»Η δέσμευσή μας για εθνική κυριαρχία είναι ακλόνητη και δεν επηρεάζεται από την απειλή κυρώσεων».

«Αντί να στοχεύουν την Τουρκία με κυρώσεις, αναμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, να υποστηρίξουν τον αγώνα μας ενάντια στους τρομοκράτες και τρίτα μέρη που επιδιώκουν τις ιδιοτελείς ατζέντες τους στη γειτονιά μας».

«Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι πάρα πολύ σημαντική για να θυσιάζεται για βραχυπρόθεσμους πολιτικούς στόχους και για να καθησυχάσει τα αντι-Τουρκικά λόμπι.

»Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιστρέψουν αυτό το σοβαρό λάθος χωρίς καθυστέρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.