Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Altay: «Οργή» Άγκυρας για το γερμανικό «χαστούκι» στο τουρκικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης

Παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας να «προσπεράσει» τα όποια προβλήματα και κωλύματα δημιουργεί το γερμανικό εμπάργκο, φαίνεται πως εξάντλησα...




Παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας να «προσπεράσει» τα όποια προβλήματα και κωλύματα δημιουργεί το γερμανικό εμπάργκο, φαίνεται πως εξάντλησαν την υπομονή Τούρκων πολιτικών, καθώς στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Προέδρου Ερντογάν εξαπέλυσε «επίθεση» στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι γερμανικές εταιρείες έχουν αποτύχει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς την προμήθεια σημαντικών εξαρτημάτων και άλλων λειτουργικών συστημάτων για το τουρκικό άρμα μάχης επόμενης γενιάς Altay.

«Επίθεση» του AKP στις γερμανικές εταιρείες

O ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι όταν μια πλευρά δεν τηρεί τα όσα έχει συμφωνήσει, τότε «αναγκάζεσαι ν α συνεχίσεις με εναλλακτικές επιλογές», ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που οι γερμανικές εταιρείες άρχισαν να καθυστερούν τις όποιες παραδόσεις σε αμυντικά υλικά και συστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γερμανική εταιρεία MTU που έχει αναλάβει την προμήθεια των κινητήρων για το τουρκικό άρμα μάχης επόμενης γενιάς Altay, εργάζεται ο Ομέρ Ντεμίρ, ο γιος του Ισμαήλ Ντεμίρ, του Προέδρου της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) που αποτέλεσε τον κύριο «στόχο» των αμερικανικών κυρώσεων.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ακόμα και η «οικογενειακή σχέση» μεταξύ ‘Αγκυρας και της γερμανικής εταιρείας MTU δεν είναι ικανή να για αντιμετωπιστεί το γερμανικό «χαστούκι» στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Altay, το οποίο φιλοδοξούν να είναι το πρώτο αμιγώς τουρκικό λειτουργικά επιχειρησιακό τεθωρακισμένο άρμα μάχης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.