Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νοσηλευτής στις ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 8 μέρες αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer... Τι λένε οι ειδικοί...

Θετικός στην Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, βρέθηκε 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια, μια εβδομάδα και πλέον αφού έκαν...





Θετικός στην Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, βρέθηκε 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια, μια εβδομάδα και πλέον αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer. Η εξέλιξη, πάντως, δεν προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, που τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία στην Καλιφόρνια, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και δήλωσε σε τοπικό κανάλι, θυγατρικό του ABC News, ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Επισκέφθηκε έναν χώρο drive through, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία», δήλωσε ο Ρέιμερς.

«Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή τη δεύτερη δόση για να φθάσεις το 95%», πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.